Tweede editie Dongense Bands live op 7 oktober

Foto:

De tweede editie van de Dongense Bands Live komt eraan! Op vrijdagavond 7 oktober zullen drie bands hun beste muzikale beentje voorzetten en laten horen dat Dongen heel wat te bieden heeft op het gebied van popmuziek.

Een aantal Dongense muzikanten heeft (op initiatief van Foul Play’s Rob Heijkant) bedacht, dat Dongen toe is aan een hernieuwde kennismaking met de rijke, plaatselijke bandcultuur. Dongen heeft wat dat betreft een reputatie hoog te houden; al sinds jaar en dag is onze gemeente een voedingsbodem voor muziek in veel verschillende uitingsvormen en met name popmuziek in de meest brede zin van het woord. Het wordt tijd om te laten zien wat ons dorp allemaal in huis heeft. Dat is de missie van Dongense Bands Live!

Voor de tweede editie zijn er drie zeer geroutineerde bands vastgelegd:

  • Viper 3.0
  • Kroeta en de Gaskachels
  • CoverUp!

Viper 3.0
Deze band was eerder te horen op het Oranjeparkfestival en heeft onder meer de Dongense basgitarist Twan van der Heijden in haar gelederen. “We spelen allemaal eigen nummers” vertelt Twan. “Op dit moment zijn we bezig met een album waar deze nummers op te beluisteren zijn. Dat is een bijzonder proces. De nummers ontstaan tijdens de repetities en worden steeds verder geperfectioneerd totdat we tevreden zijn en kunnen gaan opnemen.” Twan en zijn band hebben, evenals de andere bands die op 7 oktober te beluisteren zijn, de afgelopen jaren wegens corona noodgedwongen veel optredens moeten missen. “Het is fijn dat we nu weer voor een groot publiek mogen optreden, want dat hebben we natuurlijk wel gemist. Het publiek mag dan ook veel energie vanaf het podium verwachten”

Kroeta en de Gaskachels
Deze Dongenseband heeft in de afgelopen  40 jaar al een dijk van een reputatie opgebouwd. “Ja, we zijn inderdaad al een hele tijd bezig. Onze bezetting is ook al jaren hetzelfde, evenals ons repertoire” zegt zanger Wilco Nooijens. “We zijn ook wel klaar met corona en hebben er ontzettend veel zin in om weer eens lekker oudwerwets het dak er vanaf te spelen”. De populaire band Kroeta en de Gaskachels is vooral bekend van de rockklassiekers uit de  jaren zeventig. Zo staan er ook deze keer weer nummers van Led Zeppelin, Deep Purple en natuurlijk AC/DC op het programma. “Maar er is zoveel goede muziek uit die tijd, dat we ook regelmatig een nieuw nummer aan ons repertoire toevoegen. Dus ook Thin Lizzy en Ozzie Osborne zullen deze avond voorbijkomen.”

CoverUp!
Weer heel anders maar zeker niet minder populair is de band CoverUp! waarin ook een flink aantal Dongense muzikanten actief is. CoverUp! is een graag geziene gast op evenementen festivals en zelfs privé feesten. De band bestaat uit maar liefst 9 muzikanten met daarbij een stevige blazerssectie.  In 2018 stond deze band nog in Paradiso in de finale van de Clash of the Coverbands. “Dat is wel een van de hoogtepunten uit onze geschiedenis. “Jammer dat corona daarna kwam en we daardoor  veel optredens moeten missen” aldus Bram Schoormans.”Maar dat gaan we eens even goed rechtzetten op 7 oktober.  We zullen Dongen laten horen dat we nog steeds staan als een huis.

De organisatie van deze tweede editie heeft er zin in. Dré van den Bosch, Wim Nollen en Rob Heijkant, die het idee voor dit concept bedacht, gaan er van uit dat veel Dongenaren op 7 oktober komen genieten van ‘Dongense Bands Live’. “Er is veel muzikaal talent in Dongen, en de bedoeling is dan ook om hier een echte traditie van te maken zodat we een of twee keer per jaar kunnen laten horen wat Dongen op dat gebied te bieden heeft” aldus Dré.

Kaarten voor deze tweede editie van Dongense Bands Live’ zijn al te koop. Voor slechts € 7,50 geniet je op 7 oktober een hele avond van al dit Dongense talent. Bestel HIER je tickets

 

Reacties

Cookieinstellingen