Knallend afscheid op Noorderpoort met een Haai en een Zwaai

Foto:

Op donderdag 21 juli as. sluit kbs Noorderpoort definitief haar deuren. Om deze reden heeft op donderdag 14 juli een groot eindfeest plaatsgevonden.

Wat het feest extra bijzonder maakt, is dat het volledig werd georganiseerd door de ouders van de oudervereniging. Meer dan dertig vrijwilligers maakten het voor de leerlingen, het team en de ouders een onvergetelijk afscheid.

’s Ochtends kwamen de leerlingen aan in tropische kleding met een opperbeste stemming. Bij het hek werden zij ontvangen door Haai en Zwaai. Tijdens de opening van de dag kregen alle teamleden van de leerlingen een mooie persoonlijke herinnering aangeboden. Ondertussen werd het schoolplein omgebouwd tot een grote “Vlaamse kermis” met een stormbaan, servies gooien, spellen van de Zomerspelen en schminken. Voor de lunch verscheen er een frietkar op het plein. Het was een groot succes! Moe en voldaan zijn de leerlingen naar huis gegaan. Tijdens een korte pauze thuis maakten de leerlingen zich klaar voor de gala-avond. In glitter en glamour-style ontvingen alle leerlingen hun eigen onderwijspaspoort.

In dit onderwijspaspoort staat beschreven op welke manier de leerling leert. De leerlingen brengen het onderwijspaspoort mee naar hun nieuwe school en kunnen dan aan hun nieuwe leerkracht vertellen wat ze op school nodig hebben. Hiermee geeft het team van Noorderpoort nog een stukje mee van hun onderwijsconcept. Noorderpoort staat voor onderwijs op maat, benadrukken en uitgaan van wat leerlingen wel kunnen en veel aandacht voor sociaal emotioneel leren met behulp van talige en fysieke methodieken.

Alle leerlingen van Noorderpoort zijn inmiddels geplaatst op hun nieuwe school. Met dank aan de intensieve stichting-overstijgende samenwerking met collega’s uit het onderwijsveld in Dongen en omstreken.

De teamleden hebben ondanks dit bewogen jaar genoten van hun tijd op Noorderpoort en blijven gelukkig allemaal binnen het onderwijs werken. Middels deze weg wil het team alle kinderen, ouders, collega’s, ketenpartners en andere betrokkenen bedanken voor hun steun, respect en fijne, innovatieve tijd. Speciale dank aan de gemeente Dongen die zorg draagt voor het plaatsen van de wereldbol in de wijk de Biezen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen