Dit is hoe vaak je zonnebrandcrème moet smeren

Foto: Creative Commons

Ingezonden Het smeren van zonnebrandcrème is voor veel mensen onduidelijk. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat er gedacht wordt dat het aanbrengen van de zonnebrandcrème de bescherming biedt die de factor aangeeft.

Echter is dit niet het geval. Natuurlijk is het zo dat hoe hoger de factor van de zonnebrandcrème is dit ook tot gevolg heeft dat de bescherming beter is. Maar het aantal keer dat je smeert is minstens net zo belangrijk. Hier lees je alles over zonnebrandcrème en welke zonnebrand het beste is in jouw situatie.

Smeren
Als het over smeren gaat, is het eerste waar je op moet letten hoe smeer je eigenlijk zonnebrandcrème. Een belangrijke regel die vaak vergeten wordt, is de volgende: Smeer elk lichaamsdeel in met zonnebrandcrème die in aanraking komt met de zon. Dus ook je armen en je handen. Ook als deze al bruin zijn geworden omdat je vaker in de zon hebt gezeten. Daarnaast wordt er aangegeven dat je ongeveer zoveel zonnebrandcrème moet aanbrengen als je normaal pindakaas op je brood smeert. Dit houdt dus in dat het smeren goed moet gebeuren en dat zuinigheid met de zonnebrandcrème niet aan de orde is.

Regelmatig smeren
Een tweede punt van aandacht is hoe vaak je moet smeren. Alle dermatologen zijn het eens met de stelling dat je elke twee uur een nieuwe laag zonnebrandcrème moet aanbrengen. Dit betekent dus dat je na elke twee uur weer dezelfde hoeveelheid zonnebrand moet aanbrengen zoals je dat eerder hebt gedaan. Uiteraard is het wel belangrijk om de tijd van de factor door te tellen. Als je met een zonnebrandcrème 300 minuten in de zon zou mogen dan is het niet zo dat als je opnieuw de crème aanbrengt, je opnieuw kan beginnen aan de 300 minuten. De 120 minuten van de eerste twee uur moet je aftrekken van het totaal. Hetzelfde geldt bij een derde en een vierde keer smeren. Je moet dan de tijd van het aantal minuten dat je al in de zon hebt gelegen meenemen in de maximale tijd.

In het water
Als je op het strand bent of je bezoekt een zwembad dan is het lekker om af en toe een frisse duik te nemen in het water. Bedenk wel dat ook als je zonnebrandcrème waterproof is je er goed aan doet om als je uit het water bent gekomen, jezelf opnieuw in te smeren. Ook als je nog niet aan de eerder genoemde twee uur zit. Het is beter om opnieuw jezelf in te smeren dan een risico te nemen. Benieuwd naar meer tips over zonverzorging? Bekijk deze blog en leer dat je door andere maatregelen je nog beter beschermd kan genieten van de zon.

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen