DVVC-G op uitnodiging aanwezig bij Lion’s Club Rally Dongen Vallei

Foto:

Zondag was het een drukke dag voor een aantal leden en begeleiders van DVVC-G. Om 11.00 uur zaten ze als eerste in de zaal van de Cammeleur. Zij waren daar op uitnodiging van Lion’s Club.

De toerrit die die dag verreden werd door de Lion’s had dit jaar, behalve de Oekrainse vluchtelingen ook DVVC-G als het goede doel van de opbrengst van de rally aangewezen. Iets waar iedereen, zeker bestuur en begeleiders van het G-team, erg blij mee waren. Een voetbalteam kan altijd ballen, hesjes, pionnen en ander trainingsmateriaal gebruiken.

Hele mooie bestemming
Op 10 september is er daarnaast een groot, internationaal, G-toernooi bij DVVC. De teams en begeleiders worden elk jaar stevig in de watten gelegd. Aan eten en drinken ontbreekt het ze niet, er is entertainment, en natuurlijk zijn er de nodige bekers en herinneringen voor de deelnemers. Het is altijd al een feestje en nu, zeker in het kader van het 90jarig jubileum, maken we er zeker een mooie sportieve happening van. Dan is een extra steuntje in de rug altijd welkom. Daarom zijn we ook erg blij met de geste van de Lion’s Club. Heel fijn dat zij aan dit bijzondere team hebben gedacht.

Uitzwaaien
Na de uitleg over de rit aan de deelnemers is het tijd om het startsein te geven. Burgemeester Marina Starmans kreeg binnen al de grote zwart-wit geblokte vlag overhandigd. Daarmee zwaait zij de deelnemers één voor één uit, met tussenpozen van een minuut. Maar ze doet dit niet alleen.
Ook de leden van DVVC-G mogen elk een deelnemer uitzwaaien. Zij doen dat met veel genoegen en een big smile. Vanaf eerste rang, bij de startlijn, kunnen ze de mooie en bijzondere auto’s uitgebreid bekijken. Het uitvlaggen is een belangrijk moment. Sommige deelnemers schieten als een Max Verstappen vooruit. Anderen laten de motoren loeien bij vertrek.

Hoe dan ook, het blijft een spektakel.
Jan Verheijen sluit met zijn mooie bolide de rij. Hij had zo maar met de rally kunnen meerijden vandaag. Maar vanmiddag had hij andere verplichtingen bij DVVC. Daar begon om 14.00uur de reünie. En ook dat werd een gezellig samenzijn.

Lion’s Club deelnemers wij hopen dat jullie een hele mooie rit hebben gereden, veel plezier hebben gehad en geen enkele controlepost hebben gemist. Wij danken jullie voor de donatie en wie weet zien we enkelen van jullie tijdens ons G-toernooi. Jullie zijn van Harte Welkom op ons Sportpark op zondag 10 september. Tot dan.

 

Reacties

Cookieinstellingen