E-bikes. Wat weet jij ervan?

Foto:

Ingezonden Nederland staat bekend om het vele fietsen. We hebben geluk dat er veel fietspaden lopen en we zo makkelijk en veilig gebruik hiervan kunnen maken.

Fietsen maken veel dingen een stuk makkelijker, want je kunt snel manoeuvreren van de ene naar andere plek. Om het fietsen nog een stuk makkelijker te maken heb je de e-bike. Hiervan heb je veel verschillende soorten. Iedere soort heeft weer zijn eigen voor- en nadelen. Daarnaast heeft iedere fiets weer zijn eigen specialisaties. Hieronder lees je meer over de verschillende soorten e-bikes!

De elektrische bakfiets
De bakfiets e-bike is, zoals het woord je al doet vermoeden, een fiets met een grote bak aan de voorkant. Deze fiets wordt vooral door veel gezinnen in grote steden gebruikt. In grote steden ontkom je er vaak niet aan om in de file te komen staan. Wanneer je als gezin je kinderen bijvoorbeeld op tijd naar school moet brengen, wil je er niet tegenaan lopen dat je in de file komt te staan. Daarom gebruiken veel gezinnen dan de elektrische bakfiets. Hierdoor voorkomen ze dat ze in de file komen te staan en kunnen ze daarnaast snel en makkelijk op de juiste plek aankomen. Je hebt een elektrische fiets middenmotor, waardoor het fietsen makkelijk gemaakt wordt met de juiste aandrijving. Daarnaast kun je verschillende accessoires toevoegen aan de fiets, waaronder bijvoorbeeld een doek tegen regen. Dit zodat de kinderen droog kunnen zitten tijdens het fietsen.

Hybride e-bike
Je kent hybride vast door verschillende hybride auto’s. Ook heb je hybride fietsen. Dit is dan een combinatie van sport- en stadsfietsen. Wanneer je gebruik maakt van deze fiets kun je deze op veel verschillende momenten inzetten. Wel is deze fiets het meeste gemaakt voor kortste afstanden. Hierbij kun je denken aan het naar de supermarkt rijden voor boodschappen. Natuurlijk kunnen lange afstanden ook gemaakt worden, maar wanneer je vele lange afstanden wilt gaan maken is deze e-bike niet de beste keuze.

Bestaat er ook een elektrische sportfiets?
Het klinkt misschien erg gek, want juist als je gaat sporten wil je meer moeite moeten doen. Gelukkig is de elektrische sportfiets hier ook voor gemaakt. De fiets heeft verschillende fitness oefeningen, waardoor je je doelen kunt behalen. Deze oefeningen kun je op de fiets instellen, waardoor je tijdens het fietsen een training uit kunt voeren.

E-bike met veel snelheid
Je hebt ook elektrische fietsen die extra hard kunnen. Hierbij kun je denken aan fietsen die per uur ongeveer 20 kilometer harder gaan dan de normale elektrische fietsen. Dit is dus erg handig als je snel op een plek wilt zijn, maar zelf wel enige inspanning wilt leveren. Wel moet je voor het gebruik van deze fiets een rijbewijs in bezit hebben. Daarnaast is het verplicht om een helm op te hebben tijdens het rijden en moet er een kenteken op het voertuig zitten.

Stads e-bike
De stadsfiets is al jaren een populaire fiets. Deze fietsen heb je een mooie en populaire designs. De fiets is erg makkelijk wanneer je korte afstanden moet rijden. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld van en naar werk rijden. Door deze fiets hoef je niet meer bezweet aan te komen op verschillende afspraken en kun je genieten van gemak en comfort.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen