Motorkamp bij Scouting De Stormvogels

Foto:

Het zal de motorrijders van Dongen en omstreken niet ontgaan zijn: tijdens het hemelvaartsweekend was er een nieuw motorhonk te vinden op het terrein van Scouting De Stormvogels. Sue Suki van de Stormy Angels en Haley Davidson van de Angry Birds wilden beiden van dit basis hun thuishonk maken. Alleen gunden ze elkaar het honk helemaal niet.

Door uw racende reporter

Dit leidde op donderdag en vrijdag tot een strijd waarbij beide bendes de grootste probeerde te worden: Scouts moesten verdwaalde bendeleden zoeken en zichzélf bij één van de twee bendes aansluiten! De scouts lieten zien hoe stoer ze waren en ze haalden zelfs hun motorrijbewijs.

Besloten werd dat degene die een race zou winnen het honk zou mogen gebruiken. Jammer genoeg saboteerden Sue en Haley de boel de hele tijd en kon er daardoor niet geracet worden: Er werden viziers zwartgeverfd en banden lek gestoken. De leden (inmiddels bendeleden) deden er een schepje bovenop door mee te saboteren en motoronderdelen te verstoppen.

Maar zaterdag was het dan toch zover: na een oefenrace op het Zwarte Cross-festival, werd er in de avond na een heerlijke barbecue een straatrace gehouden om de eigenaar van het honk te bepalen. Helaas werden beide bendeleiders door hun eigen racers ergens achtergelaten: ze waren het zo beu dat er steeds ruzie gemaakt werd, dat ze liever niet bij een bende wilden horen. In alle actie besloten de bendeleiders dat ze elkaar toch wel aardig vonden. En toen de bikers (niet geheel zonder slag of stoot) hun excuses kwamen aanbieden, besloten beide bendeleiders dat ze samen het honk zouden bezetten. Natuurlijk vonden de Stormvogels dat een goed idee. Er volgde een feestavond zodat het honk écht ingewijd kon worden! Iedereen was het er over eens dat dit kamp een geweldig en geslaagd kamp was.

Reacties

Cookieinstellingen