Nieuw College van start

Foto: Mark van Rijen

René Jansen, Denise Kunst en Kees de Jong zijn de nieuwe wethouders van de gemeente Dongen. Gisteren zijn zij officieel beëdigd en geïnstalleerd. De gemeenteraad ging unaniem akkoord met hun benoeming.

Het College van Burgemeester en Wethouders bestaat daarmee voorlopig uit drie wethouders. Annemarie van Eenennaam zou ook wethouder worden, maar tot haar grote verdriet heeft zij een dag voor de benoeming het besluit moeten nemen om af te zien van het wethouderschap vanwege gezondheidsredenen.

Door: Bernadette Klerx

Het verdrietige nieuws over Annemarie heeft er bij alle politieke partijen diep ingehakt. Alle raadsfracties en burgemeester Starmans spraken hun medeleven uit en wensten Annemarie veel sterkte en kracht toe voor de komende tijd. Het CDA gaat zich nu beraden op een oplossing voor deze nieuwe situatie. Annemarie zou samen met Kees de Jong het CDA-koppel in de coalitie worden.

Denise Kunst en René Jansen zijn de wethouders voor de Volkspartij Dongen. Door de benoeming van Denise Kunst en René Jansen zijn voor de Volkspartij Dongen twee nieuwe raadsleden benoemd: Chantal Kimenai en Cees Zwaal. Hij was de afgelopen periode ook al raadslid voor de Volkspartij. In de plaats van Kees de Jong werd Hans Verkooijen als raadslid voor het CDA benoemd.

 

Reacties

Cookieinstellingen