Oranjeparkfestival 2022, een sfeerimpressie

Het Oranjeparkfestival zit er weer op. Een avond en een dag lang genoot een recordaantal bezoekers in en rond Park Vredeoord van een grandioos feest.

Het Oranje Comité had er met een overvol programma voor gezorgd dat Dongenaren van alle leeftijden helemaal uit hun dak konden gaan tijdens dit eerste Oranjeparkfestval na het einde van de coronacrisis. Dongen was helemaal klaar voor een feestje en dat was duidelijk te merken aan het grote aantal bezoekers, dat ervoor zorgde dat het barpersoneel maximaal  uitgedaagd werd. Het leverde soms wat wachttijden op, maar wanklanken vielen er haast niet. De Dongenaren waren begripvol genoeg om bij deze eerste maal in lange tijd dat ze weer los konden gaan, deze kleine ongemakken voor lief te nemen.

credits: Mariëlle Reijnierse/ MR Fotografie en Film

Het OPF 2022 werd een ongekend succes en kan de boeken in als het grootste feest uit de Dongense geschiedenis. Een bezoeker stuurde een column in over zijn beleving van deze editie van het Oranjeparkfestival. Lees deze column hieronder en bekijk in de fotoserie bovenaan dit artikel een sfeerreportage van fotograaf Kees Laurijssen. Meer foto’s vind je op www.oranjeparkfestival.nl

Euforisch!!
Gewoon drie jaar op moeten wachten…..drie jaar, het lijkt een eeuwigheid, maar als je het op de keper beschouwt was het nog maar net gisteren.
Koningsnacht en Koningsdag in Dongen! Voor mij persoonlijk misschien wel beter dan Carnaval. Waarom? Gewoon omdat het weer lekker is, de mensen eruit zien zoals ze zijn….. gewoon, omdat ik dat zo vind….. Boeie!

In ieder geval is het een happening die je niet wilt missen. De diversiteit, de saamhorigheid, de lachende gezichten… godnondeju… wie wordt daar niet blij van? Ikke wel!!
Elk moment is er wel één als je over het Wilhelminapark loopt of bij het podium staat: De zindering is overal! Het is bijna niet in woorden uit te drukken. Ja, ik zou een poëtische zin kunnen verzinnen als: “De lente vereende al haar kracht om zij, die de laatste bloesemgeur inhaleerde de mogelijkheid te geven om te excelleren op de ritmische dreunen, die de gehele communiteit omringden!”

Nou nee! Geen zin in, want zoals ik al zei…. Het kolkte! Overal, zelfs in het toilet, tenminste bij de heren. Ik had op Koningsnacht het gevoel alsof iedereen wilde Pieken. Mooi woord ‘Pieken’! Ik was onder de indruk van het aantal biertjes die er per minuut doorheen gingen. Echt ongekend! Wat dat betreft doen we onze naam weer eer aan. Dongen: tweede in NL met het grootste aantal alcoholisten….. Boeie!

Nou ja, wat wil ik nu eigenlijk zeggen? Gewoon dat wat jij ook zou zeggen!
“Wat ben ik toch gelukkig dat ik in Dongen woon!!!”
“Wat is het toch fijn dat we met zijn allen door één deur kunnen!!”
“Hoe super is het dat we zoveel mensen in onze omgeving hebben die VRIJWILLIG dit allemaal voor elkaar gekregen hebben!!”
“ Dat ik het bedrijfsleven ongelooflijk wil bedanken dat zij het samen met al die prachtige VRIJWILLIGERS het financieel mogelijk hebben gemaakt dat wij als middle class dorpje de rest van de omgeving wederom een poepie hebben laten ruiken!”

Nou ja…dat dus! Te euforisch? Laat maar weten….dan doen we het volgend jaar wel opnieuw!

Liefs, Frankie

 

Reacties

Cookieinstellingen