RODL uit Rijen winnaar zonnige Straotparade

Foto: STichting de Peeënstekers

Vanwege de coronamaatregelen , die in januari nog van kracht waren, was het centrum van Dongen pas afgelopen zondagmiddag tijdens halfvasten het decor voor de 42e editie van de Dongense Straotparaode Een heerlijk zonnetje en dito temperatuurtje  begeleidden de deelnemers en bezoekers deze middag, waardoor het meer nog dan tijdens eerdere edities, die in januari plaatsvonden, ook echt een Straotparade werd.

De stemming zat er opperbest in en het lijkt voor de organisatie dan ook helemaal niet zo gek, gezien de grotere kans op een voorjaarzonnetje, om eens te gaan overwegen dit evenement permanent te gaan verplaatsen naar deze Halfvastenzondag.

Maar liefst 24 kapellen en 19 verenigingen trokken door de straten van het schôn en onvolprezen Peeënrijk om er weer een grandioos muziekspektakel van te maken. Naast de verschillende buitenpodia deden dit jaar de volgende horecagelegenheden mee: De Tramhalte, Café Zalencentrum De Viersprong, De Cammeleur, Eetcafé Janssen & Janssen, Café De Valk, Café D’Ouwe Sok, De Stapperij en Café Den Hamse Bok. Kortom, het Dongense centrum stond deze middag bol van muzikale en carnavaleske gezelligheid. Nadat alle bands hun bezoeken aan de diverse café’s op hun route hadden volbracht en zich op het Wilhelminaplein verzameld hadden, trok de karavaan naar de Cammeleur waar rond 18.00 uur de prijsuitreiking plaatsvond. Op het Wilhelminaplein was deze keer een extra podium geplaatst en werd de horeca gezamenlijk verzorgd door de uitbaters van Café ’t Vaartje, De Salamander en DongensGenieten.

Het was uiteindelijk de kapel RODL uit Rijen, die  voor de derde keer in de geschiedenis tot winnaar van dit evenement werd uitgeroepen. De band Alarmfase 3 uit Bemmel eindigde als tweede. De derde plaats was voor Outblast uit Vlijmen.  In de Leutklasse waren de prijzen voor De Vrolijke JJ-Bende (bands) en CV de Waaghalzen bij de carnavalsverenigingen.

De dames van ZV De Vennen wonnen , geheel in het goud gekleed, bij de verenigingen in de wedstrijdklasse  en mochten de felbegeerde “Wijsneuzenwisseltrofee” in ontvangst nemen. CV De Veterinnen werd tweede en CV De Schuimsnuivers derde.

Mark Wempe en Laurens IJpelaar mochten dit jaar de “Gouwe Fluit” in ontvangst mogen nemen, en gaan komend jaar door het leven als “Straotparadebegeleiderskoppel van ut jaor”. Juryleden van het jaar werden Bert Verhagen en David Kunst.

Officiële uitslag

Kapellen:

3e plaats: Outblast, Vlijmen punten 424

2e plaats: Alarmfase 3, Bemmel punten 430

1e plaats: Rodl, Rijen punten 432

Carnavalsverenigingen:

3e plaats: Schuimsnuivers motto: We verplaotse dun Straotparade punten 487

2e plaats: Veterinnen motto: We hebben te ver veuruit gekeke punten 613

1e plaats: ZV de Vennen motto: Kekte gij ok al veuruit? Wij gaon als nr1 hieruit. punten 627

Leutklasse winnaars:

Kapellen: De Vrolijke JJ-Bende

Carnavalsverenigingen: CV de Waaghalzen

Best verklede begeleider Straotparade 2022:
Laurens IJpelaar / Mark Wempe

Jurykoppel Straotparade 2022:
Bert Verhagen / David Kunst (Aai-pet 2022)

Foto’s: Stichting De Peeënstekers

Foto’s: Stichting De Peeënstekers

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen