Foto van de week

Foto: Marion de Ruyter

Deze week laat Fotoclub Dongen u een foto zien van Marion de Ruyter, een aspirant clublid. Zij heeft zich onlangs bij de club aangemeld na het zien van de fraaie foto’s in het Weekblad van Dongen en op de website van Dongen Nieuws.

Zij had al langer een fotocamera en trok er regelmatig op uit om te fotograferen. Niet alleen tijdens vakanties, maar vooral ook op andere momenten. Je zou verwachten dat een beginnend fotograaf allerlei bloemen, planten en dieren vastlegt, waar overigens niets mis mee is hoor!, maar nee, in tegendeel. Zo zagen we onlangs foto’s van Marion van een verlaten zwembad, die best wel indruk op ons maakten. De foto die we hier presenteren is gemaakt aan de westkust van La Palma, in de buurt van Tazacorte. Tazacorte is een gemeente in de Spaanse provincie Santa Cruz de Tenerife in de regio Canarische Eilanden. Tazacorte ligt op het eiland La Palma.

Marion: “Wij stonden aan de overkant van een vrij drukke weg te kijken of we een toegang tot het strand konden zien. Omdat de ‘boulevard’ bezaaid was met betonblokken (om parkeren te voorkomen) die behoorlijk wat van het zicht belemmerden, zag ik pas op het laatste moment dat de twee wandelende nonnen een hond bij zich hadden. Vandaar dat de foto nét iets te laat gemaakt is.”

Ja, Marion heeft in feite wel gelijk. Zo’n foto kun je niet regisseren, maar moet het hebben van het juiste moment. Dan was het beslist een prima foto geweest. Nu zit de snuit van de hond voor een klein gedeelte achter die betonnen blok. Wellicht is het mogelijk om achter de computer nog wat “kunst-en-vliegwerk” te fabriceren, maar daar heeft Marion (nog) geen ervaring mee. Je zou dan ook nog andere storende elementen weg kunnen laten.

“Het wandelende trio was zo’n grappig gezicht op die uitermate troosteloze boulevard, ik werd er op slag vrolijk van”, aldus Marion.
We zijn blij dat we een foto van een nieuwkomer konden presenteren. Laten we hopen dat we nog mooie, interessante foto’s van haar mogen en kunnen zien. In ieder geval bedankt voor je foto Marion.

Tot volgende week.

Bent U geïnteresseerd? Neem contact op met Henk van Roode: [email protected]

 

Reacties

Cookieinstellingen