Opvang Oekraïense vluchtelingen in Dongen

Foto: Pixabay License/Michael_Fotofeund

Dongen is per direct begonnen met de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. De gemeente biedt op dit moment op meerdere plekken opvang aan. ,,We doen er alles aan om zo goed en zo snel mogelijk hulp te bieden, in nauwe samenwerking met onze lokale partners’’, aldus het college van burgemeester en wethouders.

Opvangplekken Dongen
Sinds gistermiddag verblijven er drie vluchtelingen op de locatie Dongepark van Mijzo (voorheen Volckaert). Daar zijn per direct 11 kamers beschikbaar in het zorghotel. Per kamer is plaats voor twee personen. Bij het voormalig broederhuis Glorieux zijn per direct 10 plekken beschikbaar. Er worden meer opties onderzocht. Binnen de gemeentelijke organisatie is een projectteam opgestart.

Behoefte
,,We hopen snel meer duidelijkheid te krijgen over de te verwachten aantallen mensen en hoe we hen onder kunnen brengen. We inventariseren op dit moment welke behoefte er is bij de vluchtelingen. Dit is nog lastig omdat nog niet duidelijk is hoeveel vluchtelingen er naar Dongen komen en welke leeftijd ze hebben’’, aldus burgemeester Marina Starmans.

Regio Midden- en West-Brabant
Alle veiligheidsregio’s in ons land hebben via de Rijksoverheid de opdracht gekregen om binnen twee weken 1.000 opvangplekken te organiseren voor Oekraïense vluchtelingen. Ook de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, waar Dongen onder valt, bereidt zich hier op voor en heeft alle gemeenten in de regio benaderd. Dongen is één van de eerste gemeenten die per direct opvang biedt aan vluchtelingen.

Vragen of hulp aanbieden
Vanwege de oorlog in Oekraïne komen er bij de gemeente veel vragen binnen over mogelijke hulpverlening. Op www.dongen.nl/oekraine staat alle beschikbare informatie die bekend is. Aan Eagle Shelter is gevraagd om -als dit nodig gaat zijn- de coördinatie van het verzamelen van spullen op zich te nemen. We zijn nog aan het inventariseren wat nodig is en op welke wijze dit aangeleverd kan worden bij Eagle Shelter. Deze informatie komt zo snel mogelijk op onze website beschikbaar. Inwoners met vragen of mensen die hulp willen aanbieden kunnen dit aangeven door een mail te sturen naar [email protected]. Via dit mailadres worden alle vragen en initiatieven centraal in beeld gebracht en waar mogelijk aan elkaar gekoppeld. Mochten inwoners onderdak willen aanbieden aan vluchtelingen dan kan dit via Vluchtelingenwerk Nederland.

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen