Zlata Muzika concert met “Die Lageländer” uit Prinsenbeek

Foto:

Op zondag 13 maart 2022 verzorgt “Die Lageländer” uit Prinsenbeek een optreden in De Cammeleur, Hoge Ham 126, Dongen. Het concert begint om 14.30 uur en de toegangsprijs is vijf euro.

“Die Lageländer”
Die Lageländer is een blaaskapel uit Prinsenbeek die Tsjechische volksmuziek speelt. De kapel bestaat ruim 50 jaar. Waar veel kapellen zich specialiseren, speelt deze kapel een mix van deze blaasmuziek uit de twee verschillende delen van Tsjechië: Moravië en Bohemen. Het zijn twee verschillende muziekstijlen, maar juist de toegepaste mix maakt een afwisselend programma mogelijk.

Tijdens het Zlata Muzika concert wordt een zeer gevarieerd programma aangeboden. Egerländer muziek wordt afgewisseld met Moravisch getinte nummers. Een aantal solo’s is in het repertoire opgenomen waarbij de prachtige alpenhoorn uit de bergen niet ontbreekt. Bij een aantal nummers wordt het orkest aangevuld met accordeon. Verder wordt de instrumentale muziek regelmatig afgewisseld met vocaal werk door een zangduo en worden gezelligheidsnummers en meezingers niet vergeten. Die Lageländer staan onder leiding van Antoon Brenders, mede organisator van het Zlata Muzika concert.

Promotieteam Tsjechische Volksmuziek Dongen
Het optreden is een initiatief van het Promotieteam Tsjechische Volksmuziek Dongen in samenwerking met het blaasmuziekprogramma “Zlata Muzika”. Gezamenlijk zorgen zij voor een podium voor orkesten die de Tsjechische volksmuziek spelen. Blaasmuziekprogramma “Zlata Muzika” promoot Tsjechische volksmuziek door podcastuitzendingen op het internet. Het programma is te vinden op www.zlata-muzika.nl.

Reacties

Cookieinstellingen