Dongen massaal op de been voor de Slentertocht

Foto:

Het is dinsdagochtend 1 maart exact 11:11 uur en we zitten aan tafel met Bas van de Organisatie van de Slentertocht. Bas zit nog een beetje in een roes en dat komt echt niet alleen door het feestgedruis van de afgelopen dagen, maar vooral door het overweldigend succes van de eerste editie van De Slentertocht. We blikke terug en kèke veuruit!

Hoe waren voor de organisatie de dagen vóór de Slentertocht?
Die waren voor ons als organisatie nog best druk zegt Bas lachend. We moesten nog één post bemand zien te krijgen, omdat er één vereniging zich afmeldde en de route moest nog worden aangepast omdat er een horeca-etablissement gesloten bleek te zijn tijdens carnaval. Ondertussen ging de inschrijving open en er bleek het animo groot te zijn. Donderdagochtend is er nog overleg geweest met de gemeente Dongen en die zijn gelukkig heel coulant geweest. Natuurlijk was het allemaal kort dag. Normaal gesproken zijn er meerdere overleggen en vraag je 4 maanden van tevoren een vergunning aan, dat was nu niet te doen. Donderdagmiddag waren de routekaarten en de stempelkaarten klaar bij de drukker en dat moest ’s avonds nog naar alle verenigingen die een post bemanden. Dat rondrijden langs de verenigingen was al een feestje op zich want die waren allemaal zo enthousiast!

En dan is de dag die je wist dat zou komen eindelijk daar…
’s Morgens vroeg krijgen we al de eerste berichten van Feestband BAM! Zij hebben een enorme trailer geregeld om te gaan spelen. Na heel die Corona ellende een cadeautje aan de inwoners van Dongen, de horeca en de middenstand. De trailer staat op het terrein bij van der Wou en alles is opgebouwd. Echter is er een probleem want het immense aggregaat past niet achter op de trailer. Fred van Fremat schiet te hulp met een heftruck om het weer terug te plaatsen op een aanhanger en zo kan er toch muziek gemaakt worden. Ondertussen verschijnen ook de eerste berichten van de carnavalsverenigingen die langs de route aan het opbouwen zijn. Het is een stralende dag en het weer zal in ieder geval geen spelbreker zijn. Iets voor 14:00 uur opent prins Andreo LX bij de Cammeleur de Slentertocht en direct na zijn laatste woorden schuift het zeil van de trailer open en begint feestband BAM! te spelen. Vanaf dat moment liep Dongen vol met slenteraars en was het feest! Zelfs omroep Brabant is nog even langs geweest om een item te maken over de Slentertocht.

Dus volgend jaar weer?
Eerst gaan we dit jaar eens goed evalueren als organisatie, met alle deelnemende carnavalsverenigingen, de gemeente Dongen en andere belanghebbenden. Wat ons betreft krijgt de Slentertocht zeker wel een vervolg, maar we moeten goed kijken hoe we dat dan weer vorm gaan geven. Het mag dan zeker geen kopie zijn van dit jaar, maar moet weer nieuw en verrassend zijn! Dit jaar hebben we enorm veel goodwill vanuit ondernemers die ons hebben gesteund op allerlei manieren en daar ben je echt afhankelijk van. We willen de Slentertocht voor iedereen organiseren en daarom was dit jaar ook deelname gratis. Sommige deelnemers hebben via een ‘tikkie’ ons een donatie gedaan en dat is erg fijn! Dat kan trouwens nog steeds via onze facebookpagina. We willen iedereen die op wat voor manier dan ook een bijdrage heeft geleverd aan de Slentertocht enorm bedanken! Wie weet tot volgend jaar…

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen