‘We kèke terug’ op een geslaagde carnaval in ’t Peeënrijk

Foto:

Lang zag het er naar uit dat ’t Peeënrijk dit jaar wegens het coronavirus weer geen carnavalsfeest zou gaan beleven. Het motto was dan ook: ‘We kèke veuruit’.

Op het laatste moment werden de coronamaatregelen echter alsnog versoepeld en konden de Peeën en Peeërinnen tòch nog losgaan tijdens de carnavalsdagen. En dat deden ze in groten getale. We hoeven nu dus niet alleen veuruit te kèke maar kunnen zelfs terug kijken op een geslaagde carnavalseditie.

Hoewel vele traditionele evenementen zoals de sauwelavonden, de optochten, de raadsvergadering en de bejaardenmiddag dit jaar geen doorgang konden vinden, bleken de Peeën en Peeërinnen inventief genoeg om er toch het maximale uit te halen. Het nieuwe evenement ‘de Slentertocht’ was een geweldig succes en lijkt een blijvertje op de carnavalskalender in ’t Peeënrijk. Ook de bijzondere editie van het Veteranenbal mocht er zijn.

Sommige tradities konden nog wel in ere worden gehouden. De Lintjesregen, de intocht van de Hofhouding, de sleuteloverdracht, het Pyjamabal, de Peejelaandse Top 44 en de crematie van Manneke Pee waren  als vanouds.

De Dongense horeca had haar uiterste best gedaan om in de laatste weken nog een stevig programma in elkaar te zetten en is daar op een fantastische wijze in geslaagd. De Dongense canavalsvierders genoten er zichtbaar en hoorbaar van. Tijdens Halfvasten, op 27 maart, vindt de uitgestelde Straotparade plaats en kunnen de Peeën en Peeërinnen het nog eens dunnetjes overdoen

Zoals het er nu uitziet kan ’t Peeënrijk vanaf november 2022 dan weer gaan genieten van een compleet carnavalsseizoen, inclusief alle evenementen die nu helaas geannuleerd moesten worden. De Peeën en Peeërinnen hebben bewezen dat ze er helemaal klaar voor zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen