Maarten Mendelaar: “De Cammeleur heeft het…”

Foto:

Voorzichtig worden de coronamaatregelen losgelaten en een avondje theater komt steeds meer in beeld. De Cammeleur, de locatie voor theater in Dongen is er klaar voor om de theaterliefhebbers weer met nieuw elan te ontvangen.

Roxanne Petermeijer, die jarenlang de kar trok voor wat betreft de theaterprogrammering, is inmiddels bezig aan een nieuwe uitdaging. Haar opvolger is Maarten Mendelaar, een man met een enorme hoeveelheid ervaring en grote ambitie om van de Cammeleur op het gebied van theater en evenementen ‘the place to be’ te maken. Op 16 november startte Maarten met deze mooie uitdaging. Helaas werd de start verstoord door de lockdown, waardoor de theaters in Nederland hun deuren gesloten moesten houden. Nu, begin februari, ziet het er naar uit dat we binnen afzienbare tijd weer kunnen genieten van het aanbod van De Cammeleur. Maarten is er klaar voor.

Maarten Mendelaar gaat zich bezighouden met de programmering van het theater en evenementen in De Cammeleur. De geboren en getogen Bredanaar heeft zin in de nieuwe uitdaging. “Ik kende De Cammeleur nog niet toen ik hier solliciteerde, ik kom er dus helemaal blanco in. Voordeel daarvan is dat er vanzelf ruimte ontstaat voor nieuwe plannen. Nieuwe kansen benutten… dat is zeker wat ik hier ga doen.”

Met ruim 20 jaar ervaring in de muziekbranche en het artiestenmanagement weet Maarten Mendelaar waarover hij praat. “De rol van een Cultureel Centrum is belangrijk in een plaats als Dongen. Ik zie hier heel veel potentie: een groot aantal theaterliefhebbers, een prachtig gebouw, een schitterende theaterzaal en alle benodigde faciliteiten om er een hotspot van te maken… De Cammeleur heeft het.”

“Ik heb in de loop der jaren een flink netwerk opgebouwd in de theaterwereld en zal daar bij de programmering natuurlijk gebruik van gaan maken” aldus Maarten. ”En daarbij zal ik zeker niet alleen de gebaande paden betreden. Denk bijvoorbeeld aan try-outs van theaterprogramma’s en concerten. Ik wil de programmering graag wat breder trekken. Het theater leent zich bijvoorbeeld ook prima voor concerten. Mijn ambitie is dan ook om meer activiteiten en evenementen te organiseren waarbij de tribune ingeklapt is. Een popconcert, dj’s, feestavonden…noem maar op.”

De ambities van Maarten zijn groot: ”Ik ben nu zaadjes aan het planten op het gebied van de programmering. Vanaf komend (theater)seizoen zal mijn stempel op de programmering wel terug te vinden zijn. Artiesten komen graag naar Dongen. Ze worden hier goed behandeld, zelfs een beetje verwend en zijn geen ‘nummer’. Dat moeten we zeker zo houden. Als je goed bent voor de artiest krijg je dat ook weer terug. Iedereen profiteert er dan van.“

Samenwerking is voor Maarten belangrijk. Daarom zal hij ook contact zoeken met andere partijen zoals het bedrijfsleven en de plaatselijke horeca . “Het is goed als je elkaar kunt versterken. Dat is belangrijk voor alle partijen. Openstaan voor samenwerking is voor mij dan ook een van mijn speerpunten. Maar het belangrijkste is en blijft natuurlijk: wat wil Dongen? De Dongenaren zijn immers de doelgroep van De Cammeleur. Het is aan mij om invulling te geven aan de behoeftes van het Dongense (theater)publiek. We gaan door middel van een enquête onderzoek doen naar de wensen van de Dongenaren op het gebied van theater, concerten en evenementen. De uitkomst daarvan nemen we dan mee in de programmering van De Cammeleur.”

Maarten staat te popelen om de Dongenaren weer te kunnen ontvangen in ‘hun’ theater. “Dat hebben we allemaal gemist. Nu we eindelijk weer richting normaal gaan! Laten we hopen dat het zo blijft, aan ons zal het niet liggen. Wij gaan er met een mooi en verrassend aanbod voor zorgen dat de Dongenaren trots kunnen zijn op hun theater.” Voor het theaterprogramma kijk op: https://www.decammeleur.nl/agenda?search=&datum=&organisatie=donckhuys of https://dongen.nieuws.nl/theater/page/2/
Vanaf maart staan er weer voorstellingen en het programma voor de zomer en het najaar volgt snel.

Vul hier de enquete in: https://nl.surveymonkey.com/r/QHB8FZM

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen