Foto van de week

Foto: Piet van de Steen

Deze week Fotoclub Dongen U een foto zien van een van de laatst aangemelde clubleden: Piet van der Steen.

Door de coronatoestand hebben we hem nog niet zo vaak gezien en gesproken, maar dat nu hopelijk wel anders worden. Deze foto is gemaakt tijdens zijn vakantie in Spanje. Piet vertelde tegen zijn familie en vrienden van zijn voornemen om naar Sevilla af te reizen en kreeg toen alleen maar lovende commentaren te horen. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen toen zij op weg gingen naar de grootste stad van de Zuid-Spaanse provincie Andalusië. Sevilla? Denk dan aan heerlijke temperaturen, flamenco, Moorse invloeden en duizenden sinaasappels! Eenmaal daar aangekomen beseften Piet en zijn vrouw al gauw dat de familie niet overdreven had. Integendeel, het zou een “must visit” zijn voor een ieder die naar Zuid-Spanje afreist!

Het koninklijk paleis van Sevilla, Real Alcázar, is een populaire bezienswaardigheid. Niet verwonderlijk, want het complex is UNESCO Werelderfgoed en de locatie werd gebruikt voor opnames in de populaire serie Game of Thrones en de film Kingdom of Heaven. De bouw van Real Alcázar begon in 1364 in opdracht van Koning Pedro I, maar later werden er nog stukken aan toegevoegd. Het paleis is opgebouwd in een typische Mudejarstijl, een kunstvorm met zowel islamitische als christelijke kenmerken. Hoogtepunten zijn de Patio de las Doncellas, de vele prachtige azulejos, de sfeervolle tuinen en het mysterieuze badhuis. (Bron: www.spaansesteden.nl )

Dit badhuis grenst aan de paleistuin van het koninklijk paleis. Het heeft iets mystieks door de kleurschakering en verlichting. De gewelven weerkaatsen in het wateroppervlak: een zeer fraaie compositie. De foto is gemaakt met zijn Nikon D 90 met daarop een 18-300 mm lens. De combinatie diafragma/sluitertijd is heel bepalend geweest voor het uiteindelijke resultaat. De foto straalt serene rust uit: er zijn gelukkig GEEN bezoekers op de foto aanwezig. Dat zou mijns inziens wat afbreuk doen aan het geheel, maar je hebt niet alles in de hand. Wanneer je een reservering maakt voor het laatste tijdslot van de dag heb je de meeste kans dat je foto’s kunt maken zonder “figuranten”.Een tip: probeer het geheel ietwat rechter te zetten.

Tot volgende week.

Bent U geïnteresseerd? Neem contact op met Henk van Roode: [email protected]

Reacties

Cookieinstellingen