Atledo Intersport Cross sluit het seizoen af zoals een cross behoort te zijn, natjes….

Foto: Johan Damen/Sport Motions

De voorspellingen waren niet best, een week vooraf elke dag het weer in de gaten houden. Nee normaal wil dat nog wel eens gaan verschuiven, maar niet deze keer, nee deze keer bleef de millimeters regen fier hoog staan. Maar laten we eerlijk zeggen, een cross is geen cross zonder een modderpoeltje. Lekker de koude spetters tegen je benen voelen… glibberen en maar hopen dat je blijft staan en ook nog proberen je snelheid er lekker in te houden. En na afloop een mooi bruin kleurtje hebben gekregen zonder zon.

De ochtend met het opzetten van dit spektakel begon al lekker natjes, maar het parcours lag er nog redelijk bij, hoewel… de modderpoeltjes al wat waren gegroeid vergeleken met de dag ervoor. Ondanks het slechte weer kwamen er veel deelnemers, zo’n 400, jong en oud die zich niet lieten kisten en wilde genieten van deze heerlijke cross, de laatste van het seizoen. Bedankt sporters dat jullie er waren, zonder jullie was het zeker geen succes. En complimenten achteraf is het mooiste wat je als vereniging kunt krijgen en die kregen we.

En inderdaad er waren wat glijpartijen en helaas een stuk van het parcours moeten verleggen vanwege de veiligheid, maar al met al een fantastische dag. Ondanks de regen was het gezellig en hielden we de sfeer er goed in.

Nadat de laatste loper de finish had gehaald, begon voor de bouwploeg het opruimen. Ook deze keer stond er een mooie ploeg klaar. En ik mocht de linten van het parcours weer netjes op gaan ruimen en tja dan zie je wat al die lopers hebben moeten doorstaan van een volle dag regen. De paden die nog enigszins redelijk bekwaam waren, leken nu of er horde paarden met brute kracht doorheen gegaloppeerd waren. Wat een respect voor alle lopers en zeker de laatste die dit hebben doorstaan! De lopers konden de modder goed verdragen, sommige wagens hadden meer moeite, die kwamen vast te zitten in dat heerlijke sappige blubber. Maar zoals Atledo vrijwilligers dat beaamt… waren er genoeg krachtpatsers om dat op te lossen. In Dongen doen wij echt alles samen.

Dus wij kunnen het niet genoeg benadrukken; een dikke pluim voor alle vrijwilligers die deze laatste Atledo Intersport Cross tot een waardige cross hebben gemaakt, zonder jullie was dit absoluut niet mogelijk!! Ook een bedankje voor Albert Heijn die de sporters op een watertje en een peperkoekreep trakteerde wat zeker in dank werd genomen.

Tekst; Lizette Bressers
Foto’s: Johan Damen van Sport Motions

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen