Grote coalitie met Mona Keijzer als gezicht wil af van coronapas

Foto: Wikimedia Commons

Voormalig staatssecretaris Mona Keijzer van het CDA is met nog twee initiatiefnemers een coalitie begonnen die strijdt voor de afschaffing van het coronatoegangsbewijs.

Schade groter dan voordelen
De schade die het zou veroorzaken “staat niet in verhouding tot eventuele voordelen voor de volksgezondheid”, stellen ze. Ex-politici, medici, juristen, ondernemers en wetenschappers hebben het manifest ondertekend. Onder hen zijn de oud-Kamerleden Joël Voordewind (ChristenUnie), Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) en Michel Rog (CDA), evenals hoogleraar Jan Rotmans, cabaretier Guido Weijers, topman Ritty van Straalen (ID&T Groep), de regisseurs Dick Maas en Martin Koolhoven en predikant Paul Visser.

Onverdeeld Open
De coalitie met de naam Onverdeeld Open vindt het op geen enkele manier een goed idee om met coronatoegangsbewijzen te werken, of dat nu op basis van 1G, 2G of 3G is. “Nu duidelijk wordt dat ook dit coronavirus endemisch zal worden, mogen coronatoegangsbewijzen geen plaats krijgen in de ‘gereedschapskist’ van een vrije democratie. Wij roepen de regering en het parlement op om het coronatoegangsbewijs per direct af te schaffen”, schrijven de initiatiefnemers.

Kritisch over coronapas
Een petitie die de groep online heeft geopend, is vrijdag meer dan 20.000 keer getekend. Keijzer werd in september ontslagen als staatssecretaris, nadat zij zich in een interview met De Telegraaf uiterst kritisch had uitgesproken over de coronapas.

bron: Nieuws.NL / ANP

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen