KBS Noorderpoort houdt op te bestaan. Fusie met BS de Vlinderboom wordt onderzocht

Foto:

Sinds drie jaar heeft KBS Noorderpoort minder dan 155 leerlingen en dat betekent dat de school drie jaar onder de opheffingsnorm zit. Er kan geen gebruik gemaakt worden van de gemiddelde schoolgrootte. Daardoor houdt de Rijksbekostiging voor KBS Noorderpoort op per 1 augustus 2022.

Angela Horsten, directeur bestuurder stichting Initia: “Ondanks de mooie onderwijsontwikkeling op de school en de aanzuigende werking die zichtbaar is in de aanmeldingen van nieuwe leerlingen, komt dit voor het bestaansrecht van de school helaas te laat. Dit betekent dat de locatie van KBS Noorderpoort over maximaal twee schooljaren dichtgaat. Het is onze intentie om de school samen te laten gaan met een andere school en langer op deze locatie te houden.”

De komende maanden wordt bekeken of KBS Noorderpoort kan samengaan met BS de Vlinderboom. Deze optie ligt voor de hand omdat de visie en werkwijze van de school aansluiten bij de visie en werkwijze van KBS Noorderpoort. Op termijn krijgt BS de Vlinderboom nieuwbouw en is het de ambitie om op die plaats een voorziening te realiseren waar onderwijs, welzijn en zorg hand in hand gaan.

Over deze ontwikkelingen zijn de ouders afgelopen maandag 31 januari geïnformeerd. “Het was een pijnlijke en verdrietige boodschap voor de ouders. Voor velen kwam het bericht onverwacht en dat zorgde voor de nodige emoties. Ouders balen ervan dat de school waar hun kind zich zo prettig voelt, ophoudt te bestaan. Zij hebben hier niet voor gekozen. Ik begrijp die reactie heel goed. Ook voor teamleden was het in eerste instantie een grote schok. Zij hebben al wat meer tijd gehad om dit nieuws te verwerken. Het team van KBS Noorderpoort heeft de afgelopen jaren een ontzettend mooi en onderscheidend onderwijsconcept neergezet. Het team laat de schouders niet hangen en wil vol trots en vertrouwen de komende twee jaar verder leren en ontwikkelen met ouders en kinderen. Daar heb ik grote bewondering voor”, aldus Angela Horsten.

In mei wordt een besluit genomen over het al dan niet samengaan van de twee scholen en of het langer openhouden van de locatie haalbaar is. Angela Horsten: “Uiteraard gaan we de ouders goed meenemen in dit keuzeproces en de ontwikkelingen van de school. Iedere ouder zal de komende tijd na gaan denken over wat past voor hun kind en een eigen afweging maken. Over twee jaar hoeft men pas een keuze te maken voor hun kind. Natuurlijk hopen wij dat er veel kinderen blijven. Daar doen we ons uiterste best voor.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen