Vwo 4 en mavo 4 presenteren resultaten opdracht omgevingsvisie aan gemeente Dongen

Foto:

Enkele maanden geleden kregen de leerlingen van vwo 4 en mavo 4 met aardrijkskunde in hun pakket via een videoboodschap van wethouder Jansen van de gemeente Dongen de opdracht om hun visie op de omgevingsvisie van de gemeente Dongen te formuleren.

Merijn, Jur, Milan en Finn mochten op woensdag 26 januari namens de andere leerlingen van vwo 4 en mavo 4 plaatsnemen in de raadzaal van de gemeente Dongen om hun visie te presenteren. Ze gingen hierbij in op de thema’s klimaat, leefomgeving, Dongens DNA en economie.

Met een interactieve werkvorm werden de toehoorders aan het werk gezet. Alvorens de resultaten werden gepresenteerd mochten de toehoorders eerst opschrijven wat ze dachten dat de leerlingen zouden benoemen. Aan de hand hiervan ontstonden er mooie en inhoudelijk sterke gesprekken over tal van onderwerpen. Het meest in het oog springend waren gesprekken over het betrekken van de jeugd uit Dongen bij het thema klimaat, het zorgdragen voor een inclusieve samenleving op allerlei verschillende terreinen, het creëren van ontmoetingsplekken voor inwoners, het nut van een goede verkeersveiligheid, het zorgdragen voor een aantrekkelijke, schone en veilige ruimtelijke omgeving, het behouden en blijven ondersteunen van het Dongens DNA en het ondersteunen van lokale winkeliers.

Al met al een leuke en leerzame opdracht, zowel voor de leerlingen als ook voor de betrokken medewerkers van de gemeente Dongen. We bedanken de betrokken medewerkers van de gemeente Dongen en wethouder Jansen voor de opdracht en voor het feit dat ze de tijd en moeite namen om de mening van de jongeren mee te nemen in de planvorming rondom de omgevingsvisie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen