Eenderde van alle Cambreur leerlingen in quarantaine

Foto:

De coronaregels van de GGD schrijven voor dat bij schoolklassen met drie of meer besmettingsgevallen de gehele klas thuis in quarantaine moet. Het levert in het hele land voor onderwijsinstellingen grote problemen op. Dat geldt ook voor het Cambreur College, waar momenteel een derde van de leerlingen vanwege deze regel de school niet kan bezoeken.

Directeur Rene Hermans: “Het zijn de regels van de GGD, waar we ons aan moeten houden. We hebben nu dagelijks contact met hen.  Op dit moment zitten al 14 volledige klassen in quarantaine. Dat gaat soms om hele jaarlagen.  Laten we hopen dat minister Kuipers op korte termijn met een aanpassing van deze regels komt, want het is natuurlijk voor zowel leerlingen als onderwijzend personeel een ongewenste situatie die veel praktische problemen oplevert.”

Leerlingen die te maken hebben met drie of meer besmettingen in de klas, krijgen een brief van het Cambreur College, waarin gevraagd wordt om zich na 4 dagen te laten testen bij de GGD. Is de uitslag van deze test negatief, dan kunnen deze leerlingen op maandag 24 januari weer naar school. Leerlingen die zich niet willen laten testen moeten 10 dagen in quarantaine. “Maandag 24 januari kunnen de negatief geteste leerlingen van 5 klassen weer aan de slag op school.”

Tot die tijd doet het Cambreur College er alles aan om de lessen online doorgang te laten vinden. “De leerlingen die nu thuis zitten krijgen volgens het normale rooster online les” aldus Rene Hermans. “En bij klassen waarvan een klein deel in quarantaine zit, wordt de les ook gestreamd.”

Hermans hoopt, net als veel van zijn collega-directeuren, dat de regels op korte termijn aangepast kan worden. “De variant die nu rondwaart, zorgt vrijwel altijd voor slechts lichte klachten, maar de problemen die de quarantaineregels veroorzaken zijn in het hele onderwijs in Nederland buitenproportioneel.”


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen