Burgemeester staat Open Dag toe voor Dongense Horeca

Foto:

Burgemeester Marina Starmans staat toe dat Dongense Horecazaken morgen (zaterdag 15 januari 2022) een Open Dag houden en van 15.00 tot 20.00 uur bezoekers ontvangen voor een hapje en een drankje. Als voorwaarde geldt de verplichting voor het naleven van de coronaregels, zoals QR-code bij entree, zitplaatsen, 1,5 meter, mondkapje.

,,Samen hebben we de overtuiging dat op een verantwoorde manier de Dongense horeca haar deuren kan openen. Daarom sta ik toe dat er morgen een Open Dag wordt gehouden, in de vorm van een demonstratie. Dat is een bevoegdheid van de lokale burgemeester’, aldus Marina Starmans.

Gezamenlijke verklaring
Zes Dongense horecazaken (De Gouden Leeuw, De Viersprong, De Ouwe Sok, ’t Vaartje, Het Karrenwiel en DongensGenieten) hebben op social media gezamenlijk een verklaring geplaatst. Ze geven aan het fijn te vinden dat er vanaf morgen versoepelingen komen voor diverse branches, zoals winkeliers, onderwijs en sportwereld. Maar ook dat ze het betreuren dat bij de horeca de deuren nog gesloten moeten blijven, zoals het kabinet vanavond volgens verwachting bekend gaat maken. ,,Wij willen laten zien dat we op een verantwoorde manier weer open zouden kunnen gaan. Daarom deze Open Dag’’, aldus Jeroen Trommelen van DongensGenieten en voorzitter van Horeca Dongen.

Eénmalig
Na zaterdag is het openstellen van sectoren die volgens de nieuwe coronalijn van het kabinet niet open mogen zijn, niet toegestaan. In Dongen zal dan worden gehandhaafd op de gebruikelijke wijze. Dat betekent in eerste instantie langsgaan en in gesprek gaan met elkaar. Daarna waarschuwen, vervolgens dwangsom en als ultimo sluiting.

Oproep
Mochten er meer horecazaken zijn die zich morgen willen aansluiten bij de Open Dag, dan hierbij de oproep om dit te melden bij de gemeente Dongen. Dat kan via een mail aan [email protected]

Andere ondernemers
Deze oproep geldt ook voor ondernemers buiten de horecabranche die morgen open willen zijn afwijkend van wat is toegestaan. Melden kan bij de gemeente via [email protected] of via de centrummanager.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen