Floris’Hand en NH1816 Verzekeringen schenken 4.000 euro aan Cambreur College

Foto:

Dinsdagmiddag mochten Cambreur directeur Rene Hermans en afdelingsleider Danilo Verus een prachtig kerstgeschenk in ontvangst nemen van Floris’hand en NH1816 verzekeringen. Deze twee bedrijven schonken het Cambreur College gezamenlijk een cheque van € 4.000, te besteden aan de ‘High Ten’ en  ‘Sport Boost’ programma’s voor de leerlingen.

Arthur Lapidair, directeur van Floris’Hand, legt uit: “Floris’Hand wil samen met het Cambreur College werken aan een gezonde en prettige werk- en studiesfeer voor leerlingen en hun docenten. Leerlingen staan in deze moeilijk tijd, waarin corona enorm veel van hen vraagt onder hoge fysieke en mentale druk. De leerlingen hebben een groot deel van de schooltijd thuisstudie gevolgd en sociale activiteiten mochten niet meer. Ook de mogelijkheid van sporten is beperkt, terwijl bewegen en sporten het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden stimuleert. Ook helpt bewegen en sporten om te gaan met angst en stress.”

Mede-directeur Dianne de Kort vervolgt: “Floris’Hand wil samen met de verzekeraar NH 1816 via het Cambreur College de leerlingen een hand toereiken. Hiervoor heeft het Cambreur College het High Ten Event ontwikkeld, met het doel de leerlingen een extra steun in de rug te geven in deze zware coronatijd.”

High Ten is een positief hulpmiddel om de sfeer in de klas en de omgaan met elkaar te verbeteren. “Dat is nodig” vertelt mavo afdelingsleider Danilo Verus. “De kinderen hebben het zwaar op het moment en dat merk je aan de sfeer in de klas en de manier waarop de leerlingen met elkaar omgaan. Imago speelt hierbij een belangrijke rol. Leerlingen gaan nadenken over hun imago binnen de groepen waarom ze dit imago hebben. Komt dit imago overeen met het beeld dat andere leerlingen hebben van hen? Heel verrassend om te zien in de training is, dat dit vaak niet helemaal of geheel niet klopt. Tijdens de training kunnen leerlingen open vertellen over problemen thuis en op school waarover ze nog nooit hebben gepraat binnen de groep.”

Naast dit High Ten programma is er ook aandacht voor het Sport Boost programma. Rene Hermans: “Onze leerlingen kunnen na 17.00 uur niet meer bij hun verenigingen terecht om te sporten. Wij geven ze de mogelijkheid om  na het einde van de schooldag tot 17.00 uur toch hun energie kwijt te kunnen door op school te sporten.”

Erwin Kruizinga, senior accountmanager bij NH1816 verzekeringen hoefde niet lang na te denken toen Floris’Hand hem belde met het verzoek om deze actie te ondersteunen. Wij vinden het belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen en dit verzoek paste daar perfect in.”

“Laten we met zijn allen de leerlingen verder helpen door mee te werken aan een goede basis in hun geluk, mentale en fysieke gezondheid” aldus Arthur Lapidaire. “Hierdoor helpen wij samen de leerlingen, docenten en medewerkers verder. Dat is maatschappelijk investeren. Onze kerstgedachte!”

 

Reacties

Cookieinstellingen