Paarse Vrijdag, waarom eigenlijk?

Foto:

Ingezonden door D66 Dongen

Paarse Vrijdag, waarom eigenlijk?
Iedere 2e vrijdag van december kleuren de scholen in Nederland paars. Paarse Vrijdag (dit jaar 10 december) is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor seksuele- en gender-diversiteit op school. Er zijn programma’s voor alle lagen van het onderwijs, van de basisschool tot de universiteit. De dag wordt georganiseerd door de GSA (Gender & Sexuality Alliance, www.gsanetwerk.nl).

Behalve dat Paarse Vrijdag een zichtbaarheidsactie is waarbij iedereen gevraagd wordt om zich paars te kleden, is de dag ook een goed moment om door middel van lessen of opdrachten aandacht te besteden aan seksuele- en gender-diversiteit. Ook op het Cambreur College wordt jaarlijks aandacht geschonken aan deze dag. Dit juicht D66 Dongen toe. De jaren op het voortgezet onderwijs, maar ook daarna op het MBO, HBO of de universiteit is dé periode om je eigen genderidentiteit en -expressie en je eigen seksualiteit te ontdekken. Het is dan van groot belang dat er een veilige omgeving is. Aandacht voor het onderwerp en het bespreekbaar maken zijn belangrijke eerste stappen.

Voor D66 Dongen is diversiteit in brede zin een belangrijk onderwerp. Iedereen in Dongen moet zich vrij en veilig voelen om zichzelf te zijn. Maar daarnaast is het ook van belang dat we bouwen aan een open, vrije samenleving met échte kansen voor iedereen. Daarom zoekt D66 Dongen ook naar diversiteit binnen haar eigen gelederen. De kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 is een diverse lijst, jong en oud, man en vrouw, van verschillende afkomst en geaardheid. Iedereen neemt eigen kennis en ervaring mee en vertegenwoordigt verschillende doelgroepen. Wij zijn van mening dat het hebben van een goede afspiegeling van de samenleving binnen onze fractie, ook van belang is om belangrijke onderwerpen voor Dongen vanuit alle invalshoeken te kunnen belichten.

Bent u benieuwd naar onze complete lijst? Kijk dan op dongen.d66.nl

 

Reacties

Cookieinstellingen