Vergeet het niet: dakonderhoud

Foto:

Ingezonden Gek genoeg is het bovenste stukje van je huis eigenlijk de basis van je woongenot. Ook al kom je er nooit, als er met je dak iets misgaat heb je meteen heel veel gedoe en als k=je pech hebt ook een flinke schadepost. Je gaat meteen aan het rennen met emmers of pannen en verplaatst de spullen die nog droog zijn naar een veiliger plek. En terwijl je probeert de natte spullen weer droog te krijgen, zoek je het nummer van de dakdekker.

In het geval van lekkage van het dak komt dakdekker Dongen zo snel mogelijk om te bekijken wat er moet gebeuren. Vaak is het mogelijk om, door een kleine spoedreparatie uit te voeren, verdere schade zoveel mogelijk te beperken. Dat geeft rust en tijd om samen met de dakdekker te overleggen over de verdere te nemen maatregelen en de kosten daarvan. Een heel nieuw dak laten aanbrengen, betekent best een investering, maar betrouwbare dakdekkers geven 10 jaar garantie op materialen en werk. En je betaalt pas als je tevreden bent over het uitgevoerde werk. Na zo’n dakrenovatie kunt u er weer een poosje mee vooruit.

Voorkomen is beter dan genezen
Lekkage en wateroverlast is wel het laatste wat je wilt, maar ook tocht, vocht, schimmel en kou zijn heel vervelend en als je het eenmaal hebt, kom je er maar moeilijk weer van af. Het is dus geen slecht idee om je dak de nodige aandacht te geven, want hoe goed een dak ook gemaakt is, het blijft niet vanzelf voor altijd een goed dak.

Een dak krijgt heel wat te verduren. Snelle temperatuurschommelingen betekenen een flinke aanslag op je dak. Maar ook regen, wind, sneeuw, hagel en zon werken in op je dakbedekking. Vuil, plantengroei en vogels kunnen ook schade geven aan je dak. Het is daarom verstandig je dak regelmatig te (laten) inspecteren. Dakdekker Tilburg https://nelodakwerken.nl/dakdekker-tilburg/ adviseert je graag over het beste onderhoud van jouw dak.

Zelf een dak onderhouden is lastig en gevaarlijk. Het is typisch een klus om over te laten aan de vakman. Zij hebben de juiste ervaring en materialen om dit specialistische werk, ook op grote hoogte, veilig uit te voeren. Ook kennen zij de nieuwste materialen en weten ze aan welke regels en voorschriften ze moeten voldoen. Zij voeren ook op de voorgeschreven wijze het oude dak en alle restmaterialen voor u af.

Goten en schoorstenen
Ook dakgoten en schoorstenen horen bij het dak. Je dakgoten moet je regelmatig schoonmaken. Zeker in de herfst kunnen ze gemakkelijk verstopt raken met vuil en blad. dat kan vervelende schade geven aan muren, voegen en dakranden. En staat er een schoorsteen op je huis? Ook als je hem niet gebruikt, moet je af en toe na laten kijken of hij nog veilig is. En vergeet ook het dak van de carport, schuur of garage niet. Ook die wil je graag droog en schoon houden. De dakdekker  adviseert je graag over materiaal en ondehoud.

Reacties

Cookieinstellingen