Woede van vernederde prostituees

Foto:

 

Axelle, Cosmo en Dominique heten ze. Het trio steekt dagelijks de noordelijke grens van Frankrijk over om in België wellustige klanten te bedienen. Met dat werk treden ze in een andere wereld. Ze trekken sexy kostuums aan en veranderen hun naam.

Hun thuisleven, daarentegen, is alledaags maar ook met problemen. Eén voor een leren we ze kennen. Axelle heeft drie luide, ongehoorzame kinderen, een zwaar irritante moeder en ligt in scheiding met haar dreigende, jaloerse man. Hij stalkt haar en komt op de meest ongewilde momenten opdagen. Dominique heeft meer levenservaring en twee tienerkinderen, maar wil niet dat haar dochter opgroeit zoals zij. Waarschijnlijk weet alleen haar man wat ze doet, en hij stelt het niet op prijs als ze haar vakkundigheid in bed laat zien. Saaie seks is wat hij wil, niets confronterends. Cosmo lijkt beter af, met een rijke vaste scharrel van wie ze zwanger probeert te worden. Dit alles wordt echter overschaduwd door de openingsscene waarin drie figuren een lijk proberen op te ruimen.

Schrijver en regisseur Anne Paulicevich geeft een inkijkje in de manieren waarop deze vrouwen omgaan met hun leven als sekswerker, en hoe die baan zijn weerslag heeft op hun persoonlijke levens. Ze kampen allemaal met hoe mannen naar vrouwen kijken die hun lichaam verkopen. De hypocriete houding: goed genoeg om te consumeren, maar te laag om als mens te behandelen. Er wordt weggekeken, op ze neergekeken en veroordeeld. Als kijker leren we ze echter kennen als mensen, met hoop, dromen, pijn en een stevige dosis weerbarstigheid.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs € 8,00 en voor leden van de cinemaclub € 6,00. Volg ons programma: www.cinemadongen.nl

 

Reacties