Veiliger op de motor rijden

Foto:

Ingezonden Motorrijden is altijd ontspannend. Dat neemt niet weg dat je het wel zo veilig als mogelijk moet doen. Dat doe je niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen.

Ook in Dongen is er ander verkeer op de weg dat gewoon veilig naar zijn bestemming moet kunnen gaan. Naast de beschermende motorkleding die je zelf aantrekt, is het dus ook zaak om enkele andere maatregelen te nemen. Zo kan je gewoon optimaal genieten van je lekkere ritjes.

Alles goed op orde hebben
De gemakkelijkste manier om de veiligheid op de motor te verhogen, is door te kijken of alles nog wel op orde is. Werken alle onderdelen nog naar behoren? Is niets aan het slijten? Wanneer er dus wel iets mis is, dan is het slim om direct nieuwe onderdelen te kopen. Bij specialisten zoals Goedhart Motoren kan je eigenlijk alles vinden wat je zoekt. Het is altijd belangrijk om op regelmatige basis alles na te kijken. Dit doe je ook buiten onderhoudsbeurten en keuringen om. Zeker wanneer je veel gebruikmaakt van je motor is het slim om zelf in de gaten te houden of alles nog wel werkt zoals het zou moeten. Dit is een relatief gemakkelijke manier om veel problemen een stap voor te blijven. Alles is aan te pakken via deze weg.

Extra onderdelen toevoegen aan de motor
Een motor is gemakkelijk zelf veiliger te maken. Dat doe je door niet alleen te kijken naar de standaardonderdelen die erop te vinden zijn. Ook is het goed om te bekijken wat je extra kunt toevoegen. Met elementen zoals een slider en valbeugel is al veel veiliger de weg op te gaan. Daarnaast kan je ook beschermende kappen en elementen voor alle noodzakelijke onderdelen op de motor monteren. Daarmee kan je helemaal de zekerheid hebben dat je gewoon zonder zorgen de weg op kunt met jouw motor.

Navigatie en cruise control installeren
Wie het echt veilig wil maken, zorgt dat er niet alleen voldoende voertuigbeheersing wordt verzorgd. Het is net zo belangrijk om te weten wat er om je heen gebeurt en gaat gebeuren. Daarom is het installeren van een navigatiesysteem op de motor net zo waardevol als in de auto. Daarnaast is het ook slim om extra technieken zoals bijvoorbeeld cruise control te monteren. Het is de manier waarop je zorgt dat je altijd grip op de motor houdt. Het maakt het voor jou een stuk overzichtelijker. Het is bovendien ook veilig voor de mensen om je heen.

Reacties