De Restzetel jubileert en ontdekt datalek bij de gemeente Dongen

Foto:

Iedere week verzorgen Harrie Broeders, Stefan van den Bosch en Tjietse Broeders onder de naam ‘De Restzetel’ een podcast over de Dongense politiek.

Op hun eigen website www.restzetel.nl is te lezen: “Door vrije en onafhankelijke berichtgeving en verslaglegging brengen zij de lege publieke raadszaaltribune naar de Dongense huiskamer. De Restzetel maakt de lokale politiek toegankelijk, inzichtelijk en begrijpelijk. Betrokken inwoners kunnen zo zelf een mening vormen, participeren en politieke beslissingen nemen. De Restzetel: doorgeefluik, vliegwiel en waakhond.”

Ruim een jaar na de opstart is de wekelijkse podcast van De Restzetel al niet meer weg te denken uit het Dongense politieke landschap. Deze week wordt de 50e aflevering uitgezonden en werd de 10.000ste luisteraar geregistreerd.  Tijdens deze jubileumuitzending komen de makers van de podcast met een opmerkelijke zaak. Zij ontdekten namelijk een datalek bij de gemeente Dongen. Omdat de drie bij de vorige verkiezingen actief waren als stembureaulid ontvingen zij deze week een brief van de gemeente Dongen met de vraag of zij zich weer beschikbaar stellen als stembureaulid bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Bij de brief was hiervoor als bijlage een aanmeldformulier gevoegd. Bij een aantal van de 202 door de gemeente Dongen verstuurde brieven blijkt echter dat de voorgedrukte gegevens op deze aanmeldformulieren niet overeenkomen met de gegevens van de geadresseerde. Er staan persoonlijke gegevens op van andere stembureauleden.

De Restzetel deed navraag bij de gemeente, die het boetekleed aantrok en in een tweede brief excuses aanbood en aangaf dat het hier om een menselijke fout ging. Het voorval wordt gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Natuurlijk houden de heren van De Restzetel ook in deze zaak de vinger aan de pols.

Beluister de 50e aflevering hier

dongen.nieuws.nl feliciteert de makers van de Podcast ‘De Restzetel’ met het eerste jubileum van 50 podcasts

 

Reacties