Centrummanager legt functie neer

Foto:

Hans Van Aalst, die anderhalf jaar geleden aantrad als centrummanager in Dongen, legt deze functie neer.

“Hoewel ik met veel plezier en enthousiasme heb gewerkt voor Leer Dongen Kennen, heb ik toch besloten om te stoppen als centrummanager” meldt van Aalst in een mail aan de ondernemers van Leer Dongen Kennen. Hans van Aalst geeft als reden voor zijn vertrek het feit dat er geen zicht is op een structurele bijdrage van de gemeente Dongen aan het ondernemersklimaat in het centrum van Dongen.

“Vanaf mijn start in mei 2020 hebben we met elkaar toegewerkt naar een mooi Leer Dongen Kennen concept. Inmiddels is het een begrip in de regio en staat er een mooie website, is er een Leer Dongen Kennen Dag en volgt er een Leer Dongen Kennen Pas.” aldus van Aalst. “Bij mijn aantreden heb ik aangegeven dat Reclamebelasting een lastig instrument is voor een dorp, omdat er door in verhouding een kleine groep ondernemers een flink bedrag wordt betaald. Mijn inzet is dan ook steeds geweest om een betere samenwerking te krijgen met de Gemeente Dongen met daarbij een gezamenlijke begroting, om zo gezamenlijk te werken aan een toekomstbestendig centrum.”

“Mijn functie heb ik het afgelopen jaar ingevuld door zowel pandeigenaren als de gemeente Dongen in te laten zien hoe belangrijk het is dat alle functies behouden blijven. Tevens heb ik bij de gemeente Dongen aangegeven dat dit niet alleen op rekening van de Dongense ondernemers zou moeten komen. Hoewel we gesprekken hebben gehad met alle fracties en wethouders, is er helaas tot op heden geen zicht op verbetering en geen zicht op een structurele bijdrage vanuit de Gemeente. Ik zie daarom geen mogelijkheid om tot een andere uitkomst te komen. Ik heb daarom aangegeven te stoppen.”

De taken van de centrummanager worden voorlopig  op interimbasis bovergenomen door Paul Biekens, in Dongen beter bekend als Paul de Groentenman.

Reacties