Cambreur College officieel geopend

Het prachtige nieuwe gebouw van het Cambreur College is, onder belangstelling van de betrokken partijen,  officieel geopend.

Titus Frankemölle, diaken van het bisdom Breda en rector van het Cambreur van 2013 tot 2020, zegende het gebouw in.  ”De betekenis van zegenen”, zegt hij, ”is zeggen dat het goed mag gaan. En dat geldt voor allen die gebruik gaan maken van dit schoolgebouw. Een belangrijke plaats deze school, een plaats van ontmoeting, kennis, groei en ontwikkeling.” De huidige rector  Nynke Gerritsma stak na de inzegening  de paaskaars aan.

In toespraken van Nynke Gerritsma, burgemeester Marina Starmans, Cambreur-directeur René Hermans en  Yvonne Kops, bestuurslid OMO, werd vooral de trots op het nieuwe gebouw uitgelicht en de vrijwel probleemloze bouwperiode die volledig op schema verliep, zowel qua tijdsplanning als  op het gebied van de begroting

Samen met ‘bouwpastoor’ Cor Willemse knipte Hermans verrichtte Hermans de officiële opening door een lint door te knippen met een schaar, die hen via een drone werd aangereikt. Na dit officiële gedeelte kregen de aanwezigen een rondleiding door het nieuwe gebouw, terwijl het jeugdorkest van Koninklijke Muziekvereniging Dongen zorgde voor de muzikale omlijsting met ondersteuning van het Harmonieorkest onder leiding van Rolf Rombouts. René Hermans nam daarbij ook nog even plaats op ‘de bok’. Hij is één van de kandidaten tijdens het evenement ‘wie is de beste maestro van Dongen’, dat op 6 november plaatsvind tin De Cammeleur.

Bekijk een foto-impressie van de opening in de fotoserie bovenaan dit artikel.

Wegens onvoorziene technische ongemakken is dit artikel wat later geplaatst dan gepland, waarvoor excuses.

Foto’s: Rinke Koppert

Reacties

Cookieinstellingen