Alles over de grondlegger van Lady Million

Foto:

Ingezonden Lady Million: het parfum die iedereen kent. Aan de naam te zien, is dit parfum bedoeld voor vrouwen. Er is weliswaar ook een mannelijke variant van: One Million. Lady Million kent ondertussen ook een body lotion. Waar komen al deze producten ineens vandaan? Wie zit er achter dit merk? Wij zochten het voor je uit.

Ben je benieuwd naar alle soorten en maten van het parfum Lady Million? Lees het in dit artikel.

Wat is Lady Million?
Lady Million is een parfum voor vrouwen. Haar geur staat bekend als eentje om te verleiden. Lust voor het leven en leven voor de jacht. Een spoor van oosterse witte bloemen, transformeert haar drager in een verleidelijke godin. Het is een zoetige, kruidige roze peperachtige geur. Op de achtergrond zijn sporen van citrus te herkennen. De geur van Lady Million maakt iedere vrouw onweerstaanbaar.

De grondlegger van Lady Million
Het is Paco Rabanne. Een Spaans modeontwerper, geboren op 18 februari 1934 in Francisco Rabaneda Cuervo (Baskenland). Hij vluchtte van Spanje naar Frankrijk toen de Spaanse Burgeroorlog uitbrak. Rabanne volgde een opleiding tot architect, maar werd uiteindelijk het enfant terrible van de Franse modewereld in de jaren zestig van de 20e eeuw. Deze naam ontstond, omdat hij gezien werd als flamboyant, eigenzinnig en eigenwijs in zijn werk.

Paco Rabanne begon zijn carrière met het ontwerpen van sieraden voor Givenchy, Christian Dior en Balenciaga. In 1966 begon hij zijn eigen modehuis. Hij gebruikte onconventionele materialen, zoals metaal, papier en plastic voor zijn bizarre en flamboyante ontwerpen. Paco viel op wegens zijn, soms wel, bizarre kleding van uitzonderlijke materialen. Hij maakte overal gebruik van: metaal, papier en zelfs plastic. Paco Rabanne heeft meegewerkt aan films als Barbarella en Two for the road. Hij maakte voor deze films kleding ontwerpen.

Calandre
Nadat hij zijn eerste modehuis opende, lanceerde hij in 1969 zijn allereerste parfum: Calandre. Dit parfum was bedoeld voor vrouwen. In 1973 lanceerde hij zijn eerste mannenparfum: Paco Rabanne pour Homme. Hij had de wereld van parfum helemaal ontdekt, want hierna volgden er nog 50 verschillende geuren. De tot nu toe van zijn laatste parfums zijn gelanceerd in 2014. Dit waren: Black XS Be a Legend Debbie Harry for Women en Black XS Be a Legend Iggy Pop for Men. De parfums worden gemaakt in samenwerking met Puig. In 2016 kwam Lady Million op de markt. Achter dit parfum zit de parfumeur Anne Flipo.

Lady Million: een parfum voor iedere vrouw
Het is een ongekend, populair parfum. Een parfum met een frisse, bloemige en houtachtige geur. Sterke vrouwen die tegelijkertijd verleidelijk en sexy willen zijn. Kortom: een parfum voor iedere vrouw. Naast dat het parfum erg lekker ruikt, is het ook nog een eyecatcher voor in iedere badkamer. Lady Million zit namelijk in een mooie, gouden flacon.

Reacties