Vraag naar HR ondersteuning voor ondernemers blijft groeien

Foto: Pixabay License/089photoshootings

Ingezonden De afgelopen jaren zit het aantal ondernemingen in ons land in de lift. De economie trekt weer aan en dat zorgt er voor dat steeds meer ondernemingen blijven groeien. Groei in omzet, groei in winst, en vaak ook groei in het aantal medewerkers dat voor een organisatie werkt. Een goede organisatie kan bij een snelle groei vaak niet zonder goede human resource management, ook wel HRM genoemd. Ook in de regio stijgt het aantal bedrijven dat HRM uitbesteedt.

Verschillende HRM diensten
De toegevoegde waarde van goede HRM is erg groot voor ondernemingen. Zowel voor een bedrijf met een paar medewerkers als een groot bedrijf waar meer dan 100 mensen in dienst zijn kan het een onmisbare schakel zijn. De dingen waar een HRM medewerker zich mee bezighoudt zijn onder andere preventief medisch onderzoek onder de medewerkers, risico inventarisatie en evaluatie (RI&E), zaken rond de arbodienst en het beheren van de HRM software. Hoe groter het bedrijf wordt, hoe belangrijker het wordt om deze punten goed op orde te hebben.

Covid en HRM
De afgelopen anderhalf jaar hebben voor veel ondernemingen in het teken gestaan van Covid 19 en hoe hier als bedrijf mee om te gaan. Niet alleen op commercieel gebied, maar ook richting je medewerkers. Is je onderneming wel klaar om op anderhalve meter afstand te werk te gaan, hoe ga je om met medewerkers die thuis werken en hoe zorg je er voor dat deze medewerkers ondanks de lastige tijd gemotiveerd en gestimuleerd blijven? Dat zijn vragen waar ondernemers vandaag de dag veelal mee bezig zijn. Onder ondernemers is dan ook een veel gehoorde opmerking dat zij zich wel met deze vraagstukken bezig houden, maar zich liever richten op het werk zelf. Het combineren van deze dingen is voor velen een lastige taak.

Ondernemers willen ondernemen
De grootste reden waarom deze punten vaak blijven liggen, is dat ondernemers hier zelf de tijd niet voor hebben. Een ondernemer wil bezig zijn met zijn vak, het sturen van een organisatie en focus houden op winst en groei. Echter zijn bepaalde onderdelen van een HRM expert, zoals een RI&E, verplicht voor elke organisatie in Nederland. Hiermee wordt namelijk de gezondheid en veiligheid van een organisatie en haar medewerkers gestimuleerd. Het is daarom niet gek dat door het hele land, en dus ook in Noord-Brabant, de vraag naar HRM professionals erg groot wordt. Er komen voor deze ondernemers gelukkig steeds meer mogelijkheden om deze dienst uit te besteden.

Voor elke onderneming een oplossing
De grote vraag die veel ondernemers zichzelf stellen, is waar men moet beginnen bij het zoeken naar een geschikte oplossing. Gelukkig zijn er diensten in Nederland die een onderneming helpen om de meest geschikte HR aanbieder voor een bepaalde situatie te vinden. Een voorbeeld van zo’n dienst is HR Navigator. Het is dus voor een organisatie niet altijd nodig om hier mensen voor in dienst te nemen. Op zoek gaan naar een externe HR aanbieder blijkt de laatste jaren voor veel ondernemers de perfecte invulling te zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen