Big Bo and his Voodoo Charm en de jonge Sem Roozendaal bij Blues Promotion Dongen

Foto:

Blues Promotion Dongen presenteert Big Bo and his Voodoo Charm en de jonge Sem Roozendaal als supp.act.

Singer/ muzikant Sem Roozendaal heeft dit jaar zijn kansen wel benut om indruk te maken in het tv programma “The Voice Of Holland”, met een knappe tweede plaats was zijn naam ineens bekend. Waylon nam hem toen onder zijn hoede. Dat de achtienjarige Sem Roozendaal een oude ziel heeft vanwege zijn passie voor oude muziek is bijzonder. Hij haalt inspiratie uit de country, blues en rock’n roll. Sem komt met zijn band een voorprogramma doen met inmiddels ook eigen nummers en slimme covers.

Big Bo is inmiddels al dertig jaar een allround bluesartiest, met zijn semi akoestische “one-man-band” is hij een begrip in de blues-scene, ook doet hij theater optredens en workshops op scholen. Naast al deze activiteiten heeft Big Bo ook zijn band Big Bo and his Voodoo Charm. Een eclectische bluesband die de stijl en het geluid laat horen van vlak na de immigratie uit de Mississippi Delta toen de blues elektrisch werd.
De ”Big City Sound”, met stijlvarianten als Memphis swing, ronkende Chicago Blues de bezwerende voodoo sound uit New Orleans en de mysterieuze Mississippi Hill Country Blues.

Zanger/ gitarist en mondharmonicaspeler Big Bo wordt begeleid door de strakke, groovy ritme-sectie, met op basgitaar Marco Oonincx ( Fortunate Sons- Magic Franky) en drummer Ipo van Drooge ( Fortunate Sons). Naast Bo’s eigen werk horen we veel songs voorbij komen van o.a. R.L.Burnside, Muddy Waters en Hound Dog Taylor. Echter deze band is géén blues coverband: het zorgvuldig gekozen materiaal wordt vol overgave gebracht en de band heeft van begin af aan een duidelijk eigen smoel en hun liefde voor de blues is een lust voor oor en oog. Zij weten als geen ander dat je blues moet voelen. Big Bo and his Voodoo Charm grooved, ronkt, zweet en swingt en weet vooral door de intensiteit en puurheid hoe het repertoire gebracht moet worden. Hun optreden is een muzikale rondreis door gebieden met hun ware muzikale indentiteit, vanuit New Orleans, naar Mississippi, Memphis Tenessee, Chicago met een knipoog naar de Texas Blues, en het gevoel dat je in een derde klas coupé zit op houten bankjes die hopelijk goed verankerd zullen zijn.

Zondag 17 oktober a.s. Aanvang 16.30. Zaal open 15.30
Café-Zaal De Gouden Leeuw st.Josephstraat 107 Dongen.
Entree 15 euro. Corona check.

www.bobrocken.nl/big-bo-voodoo-charm/ www.semroozendaal.nl
www.bluesdongen.nl

 

 

Reacties

Cookieinstellingen