Kelly van Zon benoemd tot ereburger van de gemeente Dongen

Foto: Pix4Profs/Jan Stads

Onlangs won de Dongense Kelly van Zon voor de derde achtereenvolgende maal Paralympisch goud bij het tafeltennis, een unieke prestatie.

In de afgelopen weken werd Kelly voor deze prestatie onder meer al benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, een eer die voor weinigen is weggelegd. Vrijdag was de beurt aan de gemeente Dongen om Kelly voor haar prestatie in het zonnetje te zetten. Burgemeester Marina Starmans had voor Kelly een bijzondere verrassing in petto. Met toestemming van het College en de voltallige gemeenteraad werd Kelly benoemd tot ereburger van de gemeente Dongen. De burgemeester voorzag Kelly van het bijbehorende gouden draaginsigne.

“Ze is iemand die haar grenzen ver weet te verleggen, en straalt dat ook uit. De drie andere ereburgers zijn oudere mannen uit de politiek. Maar deze jonge vrouw is een fantastisch voorbeeld voor de jeugd, voor Dongen, en voor heel Nederland. Ze inspireert ons. Ze laat zien wat je kunt bereiken als je jezelf geen beperkingen oplegt. Ze is altijd naar een gewone school gegaan, en naar een gewone tafeltennisclub. ‘Ik heb me nooit gehandicapt gevoeld’, heeft ze gezegd.

De doorgaans nuchtere Kelly was zichtbaar ontroerd door alle aandacht die zij kreeg . Voorafgaand aan de huldiging in het gemeentehuis werd Kelly ontvangen door enthousiaste Dongenaren die een verdiende erehaag voor haar verzorgden.

Foto’s: Pix4Profs/Jan Stads

Reacties