Spannende fietsroute Bende van de Witte Veer gelanceerd

Foto:

Brabant is een spannende fietsroute rijker: de ‘Bende van de Witte Veer’. De nieuwe belevingsroute volgt de sporen van de bekendste Brabantse bende ooit.

Deze bende, geleid door Swarte Johannes, was begin achttiende eeuw de schrik van de streek De Langstraat. De fietsroute, ontwikkeld in opdracht van Regionaal Buro voor Toerisme (RBT) De Langstraat, in samenwerking met VisitBrabant Routebureau, Breda University of Applied Sciences en lokale ondernemers en organisaties, is afgelopen zondag officieel geopend tijdens het goed bezochte BendeFestijn bij Het Witte Kasteel in Loon op Zand.

Gratis fietsroute
In samenwerking met diverse partners heeft RBT De Langstraat een spannende 43 kilometer lange fietstocht uitgebracht, waarbij de avonturen van de Bende van de Witte Veer centraal staan. De route leidt je door Loon op Zand, De Moer, Kaatsheuvel, ’s Gravenmoer en Dongen. Je kunt de route ook afkorten tot 26 kilometer. De route is gemakkelijk te volgen, dankzij de knooppuntbewegwijzering en fietsers komen langs lokale hotspots waar ze even de benen kunnen strekken. De gratis route, die je het hele jaar door kunt afleggen, is onder andere verkrijgbaar bij de Toeristische Informatiepunten van RBT De Langstraat, maar ook te downloaden op www.bezoekdelangstraat.nl/routes. Startpunt van fietsroute ‘Bende van de Witte Veer’ is Camping De Zwammenberg in De Moer.

Fietsen langs mysterieuze plekken
De route voert langs mysterieuze plekken, zoals Het Witte Kasteel in Loon op Zand, de Ruïnekerk in Dongen en riviertje de Donge. Fietsers passeren bovendien het schitterende Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Bij diverse gastvrijheidslocaties langs de route worden speciale producten en activiteiten aangeboden die gerelateerd zijn aan de avonturen van deze roversbende, zoals speciaalbier, droplikeur, galgenmalen, rondleidingen en workshops pennenveren maken. Kijk voor meer informatie op bendevandewitteveer.nl.

BendeFestijn in het Witte Kasteel
Tijdens het ‘BendeFestijn bij Het Wittte Kasteel’, een goed bezocht evenement met sfeervolle marktkraampjes en theateracties in de tuin van Het Witte Kasteel, opende Aileen Kok (manager RBT De Langstraat) samen met Jan Brekelmans (wethouder gemeente Loon op Zand) en Veronique de Kort (projectmanager VisitBrabant Routebureau) officieel de route.

Arieyne Schoormans van Stichting Bende van de Witte Veer was verantwoordelijk voor de creatieve invulling van het BendeFestijn.

Reacties