Ben je ondernemer? Zo maak je het perfecte visitekaartje voor jouw onderneming!

Foto: Pixabay

Ingezonden Een visitekaartje is een must voor elk professioneel bedrijf en elke zelfstandige ondernemer. Je kunt ze namelijk makkelijk aan iemand geven en zo hebben mensen meteen je gegevens. Het is een goede eerste indruk die je kan geven bij misschien wel toekomstige klanten of collega’s. Ook kun je met visitekaartjes naam voor jezelf maken als je ondernemer bent. Je kunt ze op plekken neerleggen en aan mensen geven op netwerkevenementen. Wij hebben voor jou tips verzameld om het perfecte visitekaartje te maken.

Duidelijkheid op je visitekaartje
Een visitekaartje moet uitnodigend en leuk zijn, maar voornamelijk ook duidelijk. Heb er sowieso duidelijk je naam en gegevens op staan. Als je hierachter bijvoorbeeld een foto of andere animatie hebt, zorg er dan voor dat deze niet overlapt met de kleurkeuze van je persoonlijke informatie. Zorg er ook voor dat mensen je gegevens snel kunnen zien en ze niet moeten zoeken op het visitekaartje. Mensen kijken er vaak toch maar een paar seconden naar. Laat vooral je naam, wat je doet en eventueel naam van het bedrijf goed terugkomen. Voor een telefoonnummer of e-mail kijken ze toch wel nog een keer.

Originaliteit en professionaliteit
Deze twee aspecten zijn belangrijk als je een visitekaartje gaat ontwerpen. Houdt het sowieso professioneel. Zet er bijvoorbeeld geen ongepaste grappen of foto’s op en gebruik geen gek lettertype dat niemand kan lezen. Zorg dat al je gegevens er netjes op staan, maar maak het weer niet te saai. Als je bijvoorbeeld dingen maakt zoals kunst of websites, zet hier dan een leuk voorbeeld van op je visitekaartje. Zo zien ben je origineel bezig en zien mensen ook meteen iets van je eigen werk. Probeer dus een goed balans te vinden tussen je kaartje origineel en opvallend maken, maar toch professioneel en netjes blijven. Zo val je op bij anderen en blijf je ook netjes.

Nodig mensen uit tot contact opnemen
Een visitekaartje met alleen je naam en bedrijf erop kan al leuk zijn, maar zorg ook altijd voor contactgegevens op het visitekaartje. Een telefoonnummer en e-mailadres zijn altijd handig om te vernoemen en eventueel kan je er een website ook nog opzetten. Zo nodig je mensen meer uit om eens een kijkje op je website te nemen of je een mail te sturen om meer te vragen over het mens achter dat interessante visitekaartje.

Visitekaartjes bestellen
Wij raden zelf aan om je visitekaartjes te bestellen in plaats van te laten drukken in een copyshop. Tegenwoordig kan je online tientallen websites vinden, zoals bijvoorbeeld 24drukwerk, waarop je makkelijk een visitekaartje kunt ontwerpen, je eigen foto’s of ontwerp kunt toevoegen en je eigen unieke design te maken. Als je visitekaartjes gaat bestellen, dan kun je ze bestellen in grote aantallen. Dit is altijd handig, want stiekem deel je er veel uit op bijvoorbeeld een netwerkevenement. Daarnaast kun je met veel kaartjes ook wel eens een paar kaartjes achterlaten bij een plek waar je zou willen werken. Visitekaartjes bestellen is dus altijd het betere idee!

 

Reacties