Dementievriendelijke Gemeenschap Dongen

Foto: Pixabay License/geralt

Enthousiaste medewerkers van verschillende organisaties in Dongen hebben een gezamenlijk doel: meer aandacht voor een dementie vriendelijke gemeenschap. Daar hebben wij u bij nodig!

Dementievriendelijk Dongen
Het aantal mensen dat leeft met dementie neemt de komende jaren enorm toe. In de gemeente Dongen vinden we het belangrijk om een dementievriendelijke gemeente te zijn zodat mensen die leven met dementie zo lang mogelijk kunnen blijven meedoen in de samenleving. De groep “Dementievriendelijk Dongen” bestaat uit de gemeente Dongen, ContourdeTwern, SWOD, Thebe, Mariaoord, Mijzo, Met je hart, Thebe en Alzheimer Nederland (Midden-Brabant)

Wereld Alzheimer Dag
Dinsdag 21 september is het Werled Alzheimer dag 2021, met als thema “De vele gezichten van dementie”. Op deze dag wordt extra aandacht aandacht gevraagd voor dementie. In Dongen gaat deze dag daarom niet ongemerkt voorbij. Iedereen die met dementie te maken heeft, of die vermoedt ermee te maken te krijgen is daarom uitgenodigd in park Vredeoord.

Park Vredeoord.
Je bent van harte uitgenodigd op ons ontmoetingsmoment in Park Vredeoord. De ketenpartners van Dementievriendelijke Gemeenschap Dongen staan vanaf 13.30 uur voor je klaar met gratis koffie en thee met wat lekkers. Er staan kraampjes met informatiemateriaal van de verschillende organisaties in Dongen. Ook de KBO-Dongen zal hier aanwezig zijn.
Soms heb je gewoon behoefte aan persoonlijk contact met mensen die weten waarover het gaat. Dementie is helaas (nog) niet te genezen, maar er zijn wel veel dingen te zeggen over het omgaan en zorgen voor iemand die lijdt aan deze ziekte. “Wij zorgen ervoor dat je weer naar huis gaat met een glimlach en een goody-bag” aldus de organisatie van deze dag.

Vrijblijvend welkom tussen 13.30 uur en 15.00 uur.
Ben je mantelzorger, gewoon geïnteresseerd of heb je met een vorm van dementie te maken? Neem je kans en ontmoet ons aan de standjes of bij de lange tafels. Genoeg informatie, tijd voor een gesprek en u kunt deelnemen aan een rondleiding in het park met informatie over alles wat daar groeit en bloeit.

 

 

 

Reacties