RIVM maakt vaccinatiecijfers per gemeente bekend

Foto: Pixabay License/geralt

Voor het eerst sinds de start van de vaccinatiecampagne heeft het RIVM deze week gedetailleerde vaccinatiecijfers per gemeente vrijgegeven.

Volgens het RIVM heeft in Dongen 88 procent van de volwassenen één prik gehad, terwijl 77 procent volledig is gevaccineerd. Van de twaalf- tot zeventienjarigen is in Dongen 67 procent deels gevaccineerd en 54 procent volledig. Van alle twaalf-plussers ligt de vaccinatiegraad daarmee op 86 procent voor één prik en 75 procent op twee prikken.

De vaccinatieopkomst en -graad per gemeente wordt berekend op basis van anonieme gegevens van de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst , gecombineerd met gegevens over gezette prikken uit het centrale vaccinatieregister voor andere uitvoerders van het vaccinatieprogramma. Verdere informatie hierover is hier te vinden.

Eerder deze week maakte het RIVM ook de actuele besmettingscijfers in Dongen bekend. Hieruit blijkt dat er in Dongen sprake was van 35 COVID-19 besmettingen in de periode van 25 augustus tot en met 7 september. Dat is een daling vergeleken met de twee weken daarvoor, toen de teller in Dongen op 45 besmettingen stond, maar wel een stijging ten opzichte van de periode van 28 juli tot en met 10 augustus, toen er sprake was van 24 besmettingen.

Er werd de afgelopen twee weken volgens de cijfers van het RIVM één persoon uit Dongen opgenomen in het ziekenhuis met corona. Er overleden volgens het RIVM in deze periode geen Dongenaren aan corona.

Vaccinaties|
Tot nu toe zijn er landelijk 23.179.631 prikken gezet. Dit cijfer is een berekening en omvat zowel eerste als tweede prikken.

Reacties