Kelly van Zon benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Staatssecretaris Paul Blokhuis overhandigt Kelly de bijbehorende versierselen
Staatssecretaris Paul Blokhuis overhandigt Kelly de bijbehorende versierselen
Foto: Facebook Team NL

Dinsdag werden de Paralympische medaillewinnaars gehuldigd voor hun buitengewone prestaties op de Paralympische Spelen. De Nederlandse equipe won maar liefst 59 medailles (25 goud, 17 zilver, 17 brons).

Ook de Dongense tafeltennisster Kelly van Zon was natuurlijk van de partij. Op de Haagse sportcampus Zuiderpark werden de medaillewinnaars gehuldigd door premier Rutte en staatssecretaris Paul Blokhuis (Sport). In de middag gingen ze op de thee bij koning Willem-Alexander en prinses Margriet in Paleis Noordeinde en volgde de bordesfoto. De dag werd knallend afgesloten met een feest in het Scheveningse Kurhaus.

De gouden medaillewinnaars werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. op de sporters na die deze eer een vorige keer al te beurt was gevallen. Zij ontvingen een beeldje. Voor Kelly van Zon werd een uitzondering gemaakt. Omdat ze al voor de derde keer goud won en al een beeldje had, werd ze bevorderd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau, een bijzondere onderscheiding die voor weinigen is weggelegd. Met haar unieke prestatie, het behalen van goud op drie achtereenvolgende Paralympische Spelen, een meer dan verdiende beloning voor Kelly van Zon.

Foto: Kelly in gesprek met De Telegraaf na de ontvangst van haar officierschap  (Foto Sjaak van Zon)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen