Mevrouw Boudewijns viert 100ste verjaardag

Foto: Pix4Porfs/Jules van Iperen

Vandaag ging burgemeester Marina Starmans op verjaardagsvisite bij mevrouw Corrie Boudewijns-Maas. Een speciale verjaardag was het zeker want het was voor mevrouw Corrie Boudewijns-Maas de honderdste keer dat ze felicitaties mocht ontvangen.

Corrie Boudewijns-Maaswerd geboren in Oosterhout als 5e kind in een gezin wat zou uitgroeien tot 10 kinderen. Na haar schooltijd ging ze in Dongen werken, als leerling stikster waar ze haar man Harry Boudewijns leerde kennen. Van verkering was er toen nog geen sprake. Het werk in Dongen was maar van korte duur, want ze ging werken als winkel bediende in Oosterhout en later bij haar zus in de bakkerij in Breda. Toch bleven ze contact houden en enkele jaren later sprong de vonk echt en kregen ze verkering. Op 3 Augustus 1949 zijn ze getrouwd.

Door het woningtekort net na de oorlog, trokken ze in bij haar zus Jo in Oosterhout. Nadat hun eerste zoon Peter was geboren kregen ze in 1951 een eigen plekje in de Kerkstraat in Dongen. Hier is de tweede zoon Kees ter wereld gekomen en zo werd de woning in de Kerkstraat te klein. Het werd tijd voor een grotere woning. Die vonden ze in de Berkenstraat. Hier is de jongste zoon John, 8 jaar later geboren. Nadat alle kinderen het huis uit waren en Harry in 1995 ziek werd, was het beter om naar een kleinere woning te verhuizen. Ze zijn toen naar de Esdoornstraat gegaan. Helaas voor Harry van korte duur. Corrie heeft het hier nog steeds naar haar zin. Na wat tegenslag met haar gezondheid, gaat ze 2 keer per week naar de dagopvang “Ora et Labora” in s’ Gravenmoer, waar ze zich uitstekend vermaakt. De familie is inmiddels uitgebreid met 9 kleinkinderen en 9 achterkleinkinderen.

Foto’s: Pix4Profs/Jules van Iperen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen