De voetbalcompetitie begint weer

Foto: Pixabay License/CoxinhaFotos

Tien maanden en ruim twee weken geleden speelde VV Dongen haar laatste competitiewedstrijd. Het was 13 oktober 2020 en Blauw-Geel 38 walste over de Dongense defensie heen. Daarna werd het stil, heel stil.

De clubs lagen er verlaten bij en het gras groeide weelderig tussen de stoepegels door. Zo nu en dan hoorde je vanaf het sportpark wat voeten tegen ballen aanschoppen, maar de stemmen van de trainers verstomden in de kille avonden. De zondagen werden gevuld met bordspelletjes, Netflix of gewoon een boek. De tap in de kantine verloor zijn glans en de restanten bier verdroogde in de leidingen. Gezelligheid werd een herinnering.

Maar aan deze intense beproeving komt op 22 augustus 2021 een voorlopig einde. Zonder schaltrompetten, maar met een dosis goede zin opent VV Dongen om 14.00 uur het competitiebal van het seizoen 2021 – 2022. Het Amsterdamse JOS Watergraafsmeer is de eerste van zeventien opponenten die VV Dongen dit seizoen gaat tegenkomen.

34 duels in de 3e Divisie met een tussenpauze van ruim 10 maanden maakt het voor iedere trainer spannend hoe zijn team het gaat houden. Spelen onder weerstand is anders dan een trainingspotje waarmee de conditie op pijl moet worden gehouden. Trainer Osman Erbas is een van die trainers die de jongens al die maanden bij elkaar wist te houden: “Al was het alleen maar voor de teamspirit.” Geen enkele trainer was voorbereid op de bijzondere situatie en hoe houdt je de jongens dan scherp als er geen wedstrijd in het vooruitzicht staat.

Gelukkig is dat laatste voorbij en VV Dongen trainde de laatste weken met een wisselende groep. Pas de laatste week is de selectie compleet en aanstaande zondag weten de spelers en de trainer meer over waar ze op dit moment staan. Nieuwe spelers moesten tijdens de voorbereiding en tijdens oefenwedstrijden bekend gemaakt worden met de speelstijl die Erbas graag van zijn team ziet, maar echt ideaal was het allemaal niet.

Slechts één van de vier oefenwedstrijden werd winnend afgesloten. Afgaande op deze resultaten zal het verwachtingspatroon niet erg hoog zijn. Toch is voetbal een raar spelletje dat zich voornamelijk in het hoofd afspeelt. Afstemming is daarin het toverwoord en wanneer allerlei toevalligheden op zijn plaats vallen kan het zomaar een ouderwets gezellige zondag worden.

Het bestuur, de spelers en de staf van VV Dongen willen je van harte welkom heten op Sportpark de Biezen. Zo’n Middagje Dongen is al de moeite waard omdat je elkaar weer kan zien! De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Reacties