Galakleding en diploma’s voor Cambreurleerlingen

Foto:

Onder een stralend zonnetje vierden de geslaagde leerlingen van het Cambreur College afgelopen woensdag en donderdag  het behalen van hun zo hartstochtelijk begeerde diploma.

vmbo en mavo
Woensdag trok een feestelijke stoet van auto’s, vrachtwagens, een tractor en een feestelijk versierde fiets van gebouw B naar de Oude Kerk. In deze voertuigen de geslaagde leerlingen van het vmbo en de mavo die dit jaar voor het eerst samen de diplomering vierden. In de sfeervolle Oude Kerk stonden acht tafels met daarachter de mentoren van het vmbo en de coaches van de mavo. In kleine groepjes kwamen de ouders met hun dochters in galajurk en zonen in een mooi pak binnen om hun diploma te ondertekenen en thuis een mooi plekje te geven.

Mavoleerling Ziggy pakte meteen de pen om te tekenen en zo snel mogelijke weer te kunnen vertrekken. Andere leerlingen hadden minder haast en genoten van dit moment waar ze vier jaar hard voor hadden gewerkt. Omringd door familie spraken ze met hun coach of mentor en tekenden heel rustig hun diploma zodat het moment goed kon worden vastgelegd op foto en film. Mahdi werd vergezeld door zijn zussen, oud-leerlingen van de mavo. Voor Fenne was het dit jaar kantje boord maar ze slaagde alsnog in het derde tijdvak. Met een grote glimlach neemt ze de felicitaties van haar coach in ontvangst. “Ziet u het is toch gelukt hoewel jullie het soms niet meer zagen zitten dat ik nog zou slagen. Juist daarom heb ik extra hard gewerkt en ontvang ik nu mijn diploma.” Buiten was nog een fotomoment met de ruïne als mooi decor.

Na de diplomering vertrokken de leerlingen naar het nieuwe hoofdgebouw voor een feestje. De lange rijen tafels in de mooie, hoge aula waren feestelijke versierd en er stond een heerlijk buffet klaar. De leerlingen konden kiezen uit gyros, shoarma, wraps, bœuf bourguignon, hamburgers en diverse salades. Leden van de CIA, zoals eerstejaars Wessel Oerlemans van het vmbo stonden achter de schalen en pannen en schepten voor iedereen op.

Terwijl de dames en heren genoten van het lekkere eten, speelde de schoolband hoog boven de leerlingen bovenaan de grote trap. Het feestje eindigde met een quiz waarbij leerlingen moesten gaan staan en door handopsteken hun keuze duidelijk moesten maken. Wie het mis had ging weer zitten. Vragen zoals: Met welke docent zou je een biertje willen drinken? …meneer Van Sunten en mevrouw Smit, welke docent kan geen fietsband plakken? … mevrouw Kant en meneer Daniel en welke leerling wordt minister-president?… Umut, zorgden voor veel hilariteit en voor een extra feestelijke afsluiting van een geslaagde avond waarbij de nieuwe aula zorgde voor een mooie ambiance.

havo en vwo
Donderdag was het de beurt aan  in totaal 119 havisten en vwo’ers. Het feest begon met de traditionele rit-per-zelfgekozen-voertuig vanuit de Mgr Schaepmanlaan, de standplaats van het A- en B-gebouw van het Cambreur, naar de Kerkstraat. Ook dit jaar waren de voertuigen weer de moeite waard: van futuristische Tesla’s tot prestigieuze Porsches, van gedeukte oldtimers met enkele rafelige balen stro achterin tot een escorte van 6 motoren-op-wheelies en ook achterop de fiets kon je je diploma afhalen… en alles zo coronaproof mogelijk!

In de Kerkstraat stonden de docenten opgesteld om in een magische sfeer hun prachtig uitgedoste leerlingen nog éénmaal de zo verdiende lof toe te zwaaien. En daarna was het tijd om de – soms wat beverige- handtekening te zetten op dat zo belangrijke document dat ‘diploma’ heet.

Daarna kwamen de geslaagden en docenten samen in de prachtige sfeervolle aula van het nieuwe gebouw, waar, terwijl de schoolband de achtergrondmuziek verzorgde, na een toast een gezellig samenzijn was, compleet met een heerlijk diner. Natuurlijk was er ook gelegenheid om nog eenmaal op de foto te gaan met matties, klasgenoten, zielsverwanten, bff’s en met de favoriete docenten. Een fijne, waardige afsluiting was het, van een hectisch jaar, waar onze geslaagden waarschijnlijk nog vaak aan zullen terugdenken! We wensen hun het allerbeste toe; ze hebben in ieder geval de best denkbare voorbereiding gehad op datgene wat komt.

 

 

Reacties