Helft van de vakantiegangers kiest voor auto vanwege corona

Foto: Pixabay License/Skitterphoto

Zes van de tien Nederlanders gaat met de auto naar het buitenland op vakantie. De belangrijkste reden hiervoor is flexibiliteit bij veranderende coronamaatregelen.

Autovakanties populair
Dit blijkt uit representatief onderzoek van vergelijkingssite Independer, uitgevoerd door onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht. Corona heeft een behoorlijke impact op zowel de keuze van zomervakantieland als van het vervoermiddel. Zo zegt bijna de helft van de mensen, die deze zomer met de auto op buitenlandvakantie gaat, te kiezen voor dit vervoermiddel vanwege de flexibiliteit bij veranderende coronamaatregelen.

Reisverzekeringsexpert Bas Knopperts van Independer: “Wij horen dat veel mensen kiezen voor een autovakantie in plaats van een vliegreis. Je kunt dan sneller schakelen als de kleurcode van een land naar oranje of rood gaat. Daarnaast zien we dat mensen zich dit jaar extra goed verzekeren. De vraag naar reisverzekeringen is bij ons met 400 procent toegenomen ten opzichte van vorig jaar. En ook deze maand ligt de vraag hoger dan in 2019, toen er nog geen sprake was van corona.”

Buitenlandse zomervakantie
De auto is dit jaar inderdaad het meest gewilde vervoermiddel voor mensen die de grens overgaan voor de zomervakantie. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat 56 procent van hen vooral met de auto reist. Het grootste deel van de vakantiegangers (57 procent) kiest dit jaar voor Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië. Ook heeft corona invloed op de keuze om wel of geen buitenlandvakantie te boeken. 41 procent van de mensen die de zomervakantie heeft geboekt – of nog wil boeken – kiest momenteel voor een vakantie in eigen land. 63 procent van hen maakt die keus vanwege onzekerheid rondom corona.

Opvallend is dat vrouwen in deze groep het corona-argument (met 72 procent) vaker naar voren brengen – als reden voor een vakantie in eigen land – dan mannen (met 53 procent). Knopperts: “We denken dat veel mensen ook voor hun vakantie in Nederland een reisverzekering afsluiten. Dan is die nieuwe iPad ook verzekerd en denk aan schade aan de tent bij een flinke zomerstorm.”

Reacties