Nieuw vanaf zaterdag 17 juli: Supermarkt Dongen

Foto:

Vanaf zaterdag 17 juli is Dongen een bijzondere winkel rijker. Op die dag opent Suleiman Alabbas namelijk zijn nieuwe Mediterraanse supermarkt op het Europaplein.

Suleiman kwam met zijn vrouw en drie kinderen in 2015 naar Nederland vanuit Syrië en woont sinds vier jaar in Dongen. Na een intensieve inburgeringscursus, die hij gedeeltelijk volgde bij het Taalhuis in Dongen, kreeg hij kort geleden officieel de Nederlandse nationaliteit. Hoewel hij in het dagelijks leven in Syrië actief was in de verpleging, worden er in Nederland erg veel barrières opgeworpen om dat vak hier voort te zetten. Voor Suleiman geen reden om bij de pakken neer gaat zitten maar te zoeken naar mogelijkheden om zijn bestaan en dat van zijn gezin in Dongen vorm te geven

Met de opening van Supermarkt Dongen zet de 32 jarige Suleiman in dat opzicht een grote stap. Hij is er helemaal klaar voor. Terwijl er buiten druk gewerkt wordt aan de belettering, ontvangt hij de redactie van dongen.nieuws.nl trots in zijn nieuwe winkel , waar hij druk bezig is met de indeling van de ruimte.

“Er is steeds meer vraag naar Mediterraanse producten en er is in Dongen op dat gebied eigenlijk niet veel te vinden. Je moet er voor naar Rijen of Oosterhout. Supermarkt Dongen vult die vraag nu in met een ruim assortiment aan producten”, zegt Suleiman, die ons leidt langs de indrukwekkende verscheidenheid aan artikelen. “Vanzelfsprekend is halal de basis ,maar je kunt voor een groot aantal Turkse, Syrische en Mediterraanse producten bij ons terecht. En daarnaast hebben we een slagerij, dagelijks vers brood en verse groenten en fruit. En dat maar liefst zeven dagen in de week.”

Supermarkt Dongen is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 19.00 uur en op zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur. “Supermarkt Dongen is een winkel waar alle Dongenaren meer dan welkom zijn en ik hoop dan ook dat heel veel Dongenaren een kijkje komen nemen in de komende dagen en weken.”

Supermarkt Dongen
Europaplein 54
Dongen
Bezoek ook de Facebookpagina van Supermarkt Dongen

Reacties