D66 Dongen: Einde energieproblematiek Beljaart fase 1 in zicht?

Foto: Jan Stads/Pix4Profs (archieffoto)

Ingezonden door D66 Dongen

Tijdens de opiniƫrende raadsvergadering van 17 juni is de gemeenteraad bijgepraat door wethouder van Boxtel over de meest recente ontwikkelingen rondom de energieproblematiek in Beljaart fase 1. Voor D66 is duidelijk dat we op de goede weg zijn, maar dat met name in de binnenhuisinstallaties nog problemen zijn die moeten worden opgelost.

De afgelopen maanden is veel werk verzet om de energieproblematiek in Beljaart fase 1 aan te pakken. Vorige week heeft Eteck, met hulp van onderaannemers, de centrale installatie gespoeld om de vervuiling te verwijderen. Ook veel van de binnenhuisinstallaties zijn ontdaan van vervuiling zodat het systeem hopelijk snel weer naar behoren functioneert.

Tijdens de spoelingen zijn echter veel problemen geconstateerd aan de binnenhuisinstallaties. De vervuiling van de afgelopen 13 jaar hebben hier direct of indirect invloed op gehad. Voor D66 is duidelijk dat deze problemen moeten worden opgelost zodat dit hoofdpijndossier kan worden afgesloten.

Wijkraad de Beljaart heeft de gemeente en Eteck daarom een voorstel gedaan om via een collectieve oplossing de resterende problemen te verhelpen. Kortgezegd houdt dit in dat alle binnenhuisinstallaties worden nagekeken en er per huis een offerte gemaakt wordt voor de noodzakelijke aanpassingen. De kosten worden dan gedeeld door de huiseigenaar, Eteck en de gemeente. Afgelopen donderdag vroegen wij de wethouder om een reactie op dit plan. Zij gaf aan dat de binnenhuisinstallatie de verantwoordelijkheid is van de huiseigenaar. Dit is wat D66 betreft te kort door de bocht.

v.l.n.r. Joeri de Jong, Marieke Schouten, Henriet Jespers – van Dongen (foto Pix4Profs/Jan Stads)

Wat ons betreft wordt er gezamenlijk gezocht naar een oplossing die recht doet aan de ontstane situatie. Hierbij moet vanuit de gemeente gedacht worden in mogelijkheden en vanuit vertrouwen naar de inwoners. In Dongen doen we dingen immers samen!

Namens de fractie van D66 Dongen,

Joeri de Jong
[email protected]
www.d66dongen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen