VANDERWOU Groep: sterker uit de crisis

Foto:

Veel bedrijven in de vervoersbranche gooiden er afgelopen jaar noodgedwongen het bijltje bij neer. Bij VANDERWOU Groep liep het anders. Natuurlijk had de coronacrisis ook hier een enorme impact op de dagelijkse werkzaamheden. Maar het bedrijf is gezond en ging juist op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden om deze lastige tijd te overleven. Zo slaagde VANDERWOU Groep er in om zelfs sterker uit de crisis te komen.

VANDERWOU Schadeherstel
Gedurende het afgelopen jaar werden diverse bedrijfsovernames afgerond en werd actief gezocht naar nieuwe uitbreidingen. Resultaat daarvan is onder meer de uitbreiding van het bedrijf met VANDERWOU Schadeherstel. Zoals we gewend zijn van de VANDERWOU Groep is het nieuwe onderdeel meteen een gerenommeerde speler in de branche. We spreken er over met directeur Arjen van der Wou en schadehersteller Ben Leemans, die partner is in het nieuwe bedrijf. “Het is een nieuwe tak van het bedrijf, maar eigenlijk ook weer niet” zegt Arjen. ”In vroeger tijden, toen VANDERWOU nog in de Tramstraat zat was er achter in die zaak ook al een spuitcabine waar mijn vader heel wat schades heeft hersteld.”

Tweeledig
De functie van VANDERWOU Schadeherstel is eigenlijk tweeledig” vervolgt Arjen. “We hebben inmiddels zelf een groot wagenpark opgebouwd met wel 90 eigen voertuigen en natuurlijk is daar ook wel eens sprake van schade. Het zou zonde zijn als we onze expertise op dat gebied niet breder zouden inzetten. Iedereen kan bij ons terecht met een schade. Veel mensen denken dat, wanneer ze aangereden worden, ze verplicht terecht komen bij de schadehersteller van de verzekeraar, maar dat is niet altijd het geval. Als een schade niet jouw eigen schuld is en je WA verzekerd bent bepaal je zelf waar je die schade laat herstellen. “We werken met officieel erkende schaderapporten” gaat Ben Leemans verder. ”Je kunt zelfs bij ons terecht voor enkel zo’n schadecalculatierapport. De kosten daarvan zijn € 75,00 exclusief BTW. Deze worden dan natuurlijk in mindering gebracht op de kosten van de reparatie, als je deze door ons laat uitvoeren.”

Professioneel
De afdeling Schadeherstel van VANDERWOU Groep beschikt over moderne faciliteiten, waaronder een professionele spuitcabine van 10 meter lang, 4,2 meter hoog en 5 meter breed. “Dat is erg ruim” aldus Arjen. “Daardoor zijn we bijvoorbeeld interessant voor ZZP’ers, die vaak een bus hebben. Zij kunnen daarbij ook gebruik maken van onze uitleenbus gedurende de tijd dat hun bedrijfsbus hier hersteld wordt.”

Milieu
VANDERWOU Schadeherstel denkt ook aan het milieu en werkt met watergedragen autolak. Met speciale apparatuur wordt een kleur gescand en precies nagemaakt zodat deze 100% matcht met de kleur rondom de schade. “Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk de persoon, die de schade moet herstellen en het spuitwerk doet. En die hebben we gelukkig een hele goede in de persoon van Ben Leemans.“ Met zijn jarenlange ervaring in het vak en de benodigde papieren als autoschadehersteller en 1e autospuiter op zak is Ben het vaste gezicht van het nieuwe bedrijfsonderdeel.

Niet alleen auto’s
Het zijn overigens niet alleen auto’s die bij VANDERWOU Schadeherstel de revue passeren. “Je kunt hier ook terecht als je bijvoorbeeld je keukenkastjes of ander meubilair wilt laten spuiten” zegt Ben. ”Of een scooter, een boot…de mogelijkheden zijn bijna onbegrensd. Je kunt bij ons ook terecht voor belettering en zelfs voor het wrappen van een voertuig. Met VANDERWOU kun je alle kanten op.“

 

 

Reacties