Uitgelaten stemming op Cambreur-vmbo

Foto:

Zes lange dagen moesten de leerlingen van de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg langer wachten op de uitslag van hun examen. Frustrerend voor leerlingen, ouders, school. Maar op woensdagavond om zeven uur vulde het zonnige plein van het vmbo-gebouw zich met uitgelaten leerlingen en supertrotse docenten. Ferme tikken op de schouder, omhelzingen, hugs voor de leerlingen onderling, een elleboog, een boks of een high five van de drie mentoren voor hun leerlingen.

Afdelingsleider Marloes Luijten spreekt de leerlingen kort toe en feliciteert hen. Daarna vertrekken ze met hun eigen mentor naar een lokaal om hun cijferlijst te bekijken, te besluiten of ze nog aan een herkansing mee willen doen. Op dit moment is de vreugde en de opluchting zo groot, dat bijna niemand weer in de banken wil kruipen.

Alle geslaagde leerlingen krijgen een vlag en poseren samen met hun klasgenoten voor een feestje thuis kan beginnen. Buiten wachten ouders om zoon of dochter te feliciteren. Een fijne lichting vmbo’ers gaat het Cambreur verlaten, ze gaan gemist worden.

De cijfers:

Vmbo bb

19 leerlingen

1 leerling moet nog een rekentoets maken

18 leerlingen geslaagd

Op dit moment 95% geslaagd van die leerlingen die het examen hebben afgerond.

Vmbo kb

46 leerlingen

3 leerlingen moeten nog in het tweede of derde tijdvak examens maken

43 leerlingen geslaagd

Op dit moment 94% geslaagd van die leerlingen die het examen hebben afgerond.


 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen