Groepen 7 en 8 dansen op ‘Baron 1898’ in cultuurweek TOF!

Foto:

In mei 2020 stond oorspronkelijk de kunstweek TOF! gepland. De hele week zouden ruim 2.100 leerlingen van alle basisscholen in de gemeente Dongen ondergedompeld worden in de Kunst en Cultuur.

Helaas strooide het coronavirus roet in het eten en ging deze bijzondere week vorig schooljaar jaar niet door. Hoewel corona nog steeds onder ons is, werd TOF! de afgelopen week, weliswaar op een aangepaste manier, alsnog beleefd en werd er genoten van muziek, dans, beeldende kunst, theater, literatuur, foto/film/nieuwe media en erfgoed.

Groep 7 en 8
De  groepen 7 en 8 die Dongen en ’s Gravenmoer rijk zijn, hebben als thema ‘Dans en Literatuur’. Centraal stond het boek ‘Baron 1898’ van Jacques Vriens  die zich in hoogsteigen persoon via twee grote beeldschermen rechtstreeks tot de Dongense kinderen richtte.

Dansdocente Lydia Snoeren van het Kunstpodium koos uit het verhaal van Vriens  drie thema’s en bezocht de afgelopen weken tweemaal alle scholen om er dansworkshops te geven. Donderdagochtend kwamen enkele van deze groepen 7 en 8 van Dongense basisscholen samen in de Cammeleur  om het resultaat van hun inspanningen aan elkaar te laten zien. Leerlingen van de J.J. Anspachschool, Basisschool de Westerkim en De Biezenkring uit Dongen en de Springplank en de Wegwijzer uit ’s Gravenmoer vertaalden het verhaal van ‘Baron 1898’ op creatieve wijze waarna de bijeenkomst werd afgesloten met een gezamenlijke dans van alle groepen.Weer een TOFFE activiteit!

Reacties