Eerste 166 Cambreurvlaggen uitgereikt

Examen doen in een onrustig coronajaar, op anderhalve meter en met speciale voorzorgsmaatregelen. Ga er maar aanstaan. Maar de leerlingen van het Cambreur laten zien dat ze kunnen schakelen, zich kunnen aanpassen en dat ze kunnen presteren ook onder lastige omstandigheden.

Op donderdag 10 juni blijkt na de uitslagvergadering dat al 166 leerlingen kunnen gaan feestvieren. 32 leerlingen van het vwo zijn geslaagd, 2 moeten nog gebruik maken van de herkansingen en één leerling heeft door ziekte nog wat inhaalwerk. Bram Thielen geeft met trots te kennen, dat er van de eerste lichting al 94 % geslaagd is.

Bij Cindy Schade op de havo zijn er meer leerlingen die het examen in het tweede tijdvak nog moeten afronden, 22 in totaal. 59 hebben hun diploma al ”in the pocket, 8 leerlingen zijn nog niet geslaagd en kunnen gebruik maken van de twee herkansingen. Op 88% staat de teller nu. Ook de mavo kent al 88% geslaagde leerlingen, vertelt afdelingsleider Danilo Verus trots. Van de 74 leerlingen zijn er 65 geslaagd, moet er één gebruik maken van de herkansingen en gaan 8 leerlingen in het tweede tijdvak hun examen helemaal afronden.

Sommigen van deze laatste leerlingen weten bij voorbaat al dat ze geslaagd zijn, maar moeten nog wel aan de start verschijnen. Dat geeft alvast een prima gevoel.

Het Cambreur feliciteert zijn leerlingen van harte en wenst de nog niet geslaagden in de komende twee weken heel veel succes. De vmbo-leerlingen moeten nog zes dagen wachten op de uitslag en dan mag bij hen ook de vlag uit.

Meer foto’s vind je in de fotoserie bovenaan dit artikel

Reacties