Dongen ‘maakt gezond gewoon’

Foto:

Een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd. Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd (7 t/m 11 juni) vraagt de gemeente Dongen samen met andere JOGG-gemeenten door heel Nederland, aandacht voor een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien.

Gemeente Dongen werkt sinds een aantal jaar onder de naam ‘JOGG Dongen’ samen met scholen, kinderdagverblijven en lokale partners aan het gezonder maken van de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren. De gezonde keuze is nu nog niet altijd de makkelijke, terwijl dat zou wel zo moeten zijn. Met de integrale JOGG-aanpak werken we aan een structurele verandering.

Tips en tricks
Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd delen we via de Facebookpagina ‘Dongen Beweegt’ tips en tricks om aandacht te vragen voor een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien. Met onder andere een TikTok Challenge met JOGG ambassadeur Ingrid Jansen (actrice, danseres en presentatrice).

Samen maken we gezond gewoon
Wil je als school of organisatie ook meedoen aan de Week voor de Gezonde Jeugd? Laat dan met #maakgezondgewoon op social media zien hoe jij je inzet voor een gezonde jeugd en daarmee een gezonde toekomst.

 

Reacties